Wedstrijden voorbije weekend

ava

Het moet gezegd: de wedstrijddeelnames, van  onze clubgenoten, draaien op dit ogenblik aan een zelden gezien toerental.
Het voorbije weekend was het alweer zeer druk op het ZLTC wedstrijdfront.


*******


Een week na de ZLTC invasie in Luxemburg  pikte ook Davy een halve triatlon mee. Hij haalde daarvoor zijn beste Duits boven voor de Indeland triatlon (volgens onze gegevens niet zo ver achter Aken).
Davy gaf er blijk van een sterke conditie want hij finishte er van 307 finishers zelfs in de top 20.
Hij werd 19° met een sterke eindtijd van 04:23:23. Hij viel daarbij jammer genoeg net van het podium in zijn categorie en moest dus vrede nemen met plaats 4.
Hierbij zijn kort verslagje van de wedstrijd:

In stilte bereid ik me voor op de Ironman Maastricht. Mijn eerste triatlon van het jaar en meteen ook een grote test. De halve triatlon Indeland.
Samen met Kevin Staszak waren we ruim op tijd aangekomen. Regen en felle wind. De regen zou uitblijven tijdens de wedstrijd maar de wind bleef hardnekkig aanwezig. Voor mij ideaal aangezien het fietsen hierdoor zwaar zou worden en dit net mijn beste onderdeel is.
Zwemmen blijft voor mij gemiddeld van kwaliteit. Na 1,9 km klok ik een tijd van 35 min af. Bij fietsen meteen een goed gevoel te pakken. Power in de benen en mij voorgenomen de laatste 6 km rustig te houden. 88 km afgelegd in 2u18. 38km/u gemiddeld.
Lopen zou voor mij de moeilijkste uitdaging worden. Want ik had me voorgenomen tegen 4:15 per km te lopen. Met een tijd van 1u23 op 20 km en een gemiddeld tempo van 4:14 ben ik uiterst tevreden.
De eindspurt is ingezet naar de ironman Maastricht en de vooropgestelde doelen worden scherper gezet ;-)


*******


Verschillende clubgenoten vonden we dan weer terug op de sprinttriatlon van Retie in het kader van de T3 wedstrijden.
In deze wedstrijd vonden we 79 finishers en onze ZLTC’ers kwamen in deze volgorde over de meet:
24°         Tim Jorissen                      1:01:25
41°         Peter Vos                          1:03:50
63°         Pieter Jan Driesen              1:08:52
70°         Tom Vermeulen                  1:11:15
71°         Niels Brans                        1:12:02


*******


Christophe Castermans is van geen kleintje vervaard en schuwt de lange afstand noch op training noch op wedstrijd. In voorbereiding op zijn nakende Ironman trok hij naar de Hetric swim challenge.
Een zwemwedstrijd over de Ironman afstand: 3800m dus.
91 zwemmers haalden de meet en daarvan was Christophe mooi 30° in een tijd van 1:05:13. Knap!


*******


Drie clubgenoten hielden het alleen bij lopen het voorbije weekend. Alle drie hadden ze een 10km uitgekozen. Maar ze stonden niet alle drie aan de start van dezelfde wedstrijd.


**


Chris B. nam deel aan de Koentjesloop en schreef hierover het volgende:

De 10km (Koentjesloop) in Leefdaal (Bertem) is voor het goede doel en 3 en 2 jaar geleden deed ik er ook mee. Een erg zwaar zanderig heuvelachtig parcours op ongelijke boerenwegen is het recept. De voorbije edities werd ik 5e en 4e maar nu zit het in een criterium en is het deelnemersveld veel sterker (leek me - nog geen uitslag). Mits gps-perikelen arriveerde ik nog net op tijd om zonder opwarming eraan te beginnen wat me in km 3 tot 5 wat tempo problemen opleverde. Het achtervolgende groepje (plaatsen 3 tot 8) moest ik daardoor lossen en in km 6 vond ik mijn tempo terug om helemaal alleen tot de finish te lopen in ongeveer 37 min. en 8e te worden. Wel een dikke minuut sneller dan 2 jaar geleden maar er zat iets meer in, al was het podium buiten bereik denk ik. Eventjes wedstrijdrust nu voor mij.


**


Marc M. en onze looptrainer Christophe Roosen kozen voor een loopwedstrijd dicht bij huis namelijk de Hoeseler Run.
Veel volk voor deze eerste editie! Er was sprake van zo’n 1000 deelnemers, over alle afstanden welteverstaan. Voor de 10km telden we 288 finishers.


Marc liet weten dat de wedstrijd ging over een golvend parcours met een sterke tegenwind in het open veld. Zwaar dus!
Aan de meet gaven beide clubgenoten, toevallig beiden de voorbije jaren geplaagd met kwetsuren, mekaar slechts een duimbreed toe. Het was Christophe die als 7° (0:38:00) een paar seconden sneller was dan Marc die als 8° (0:38:03) de meet overschreed.
Enige ontgoocheling toch bij de Bilzenaar, die wel tevreden was met zijn inspanning, maar hiervoor noch een beloning noch een erkenning zag van de organisatie want van leeftijdscategorieën hebben ze in Hoeselt nog niets gehoord. Met bijna 300 deelnemers aan een wedstrijd mag je toch al wat onderscheid maken tussen de verschillende leeftijdscategorieën.  Marc was met voorsprong de oudste deelnemer uit de top 10.
Zo zal die fusie tussen Bilzen en Hoeselt er zeker niet gaan komen ;-)

Van deze laatste loopwedstrijd hebben we ook enkele foto’s teruggevonden: zie fotoalbum

Geplaatst op 26-06-2017 | ...terug
Website ontwikkeld door Wielernet