Triatlon Vilvoorde voor jong... en minder jong!

ava

Zondag 9 juli hadden we afspraak in Vilvoorde.

De dag begon al vroeg om 10 uur voor Victor Vliegen die aan een just for fun serie mocht deelnemen. Zeer mooi initiatief dat op een mooi aantal deelnemers mocht rekenen en waar de jongsten zonder stress of competitie van de eerste stappen in het triatlon konden proeven.

Om 10u45 ging dan de jeugd C van start waarin Maxime Vliegen en Tom Driesen deelnamen. Maxime eindigde op een zeer mooie plaats en ook Tom, op zijn verjaardag nota bene, deed zeer goed zen best en maakte heel wat progressie met zen beste tijd dit jaar tot gevolg.


Om 12 uur kwam onze volgende clubgenoot, clubgenote, in actie in de damesreeks van jeugd A tot Masters 60 in een recreatieve sprinttriatlon. De eer om de ZLTC kleuren hoog te houden viel te beurt aan Marie-Katrien Driesen en ze deed dit, geheel tot haar eigen verbazing, met verve. Haar conditie en competitieniveau staat toch wel op een goed peil.


In de volgende reeks om 13 uur was het aan de heren. Van jeugd A tot Masters 60. Het was dus de eerste keer dat zoon Wouter Driesen zich kon meten met vader Steven Driesen. Op voorhand wisten we al dat het niet echt een wedstrijd zou worden maar er was toch sprake van enige competitiviteit ten huize Driesen. Ook in deze reeks kwamen we Rik Emonds tegen. Pieter-Jan Driesen moest in laatste instantie afhaken met een kwetsuur maar hij was wel present om de clubgenoten aan te moedigen.


De wedstrijd zelf verliep aangenaam onder een toch wel brandende zon. 


De wedstrijd in de wedstrijd werd natuurlijk gewonnen door Wouter maar het verschil was toch niet zo enorm groot, groot was mijn verbazing dat we zelfs nog in dezelfde ronde aan het lopen begonnen.


Ook de loopconditie van Rik is beter dan de mijne want we kwamen gelijk uit het water, wisselden gelijk onze fiets maar Rik kon enkele lengten afstand nemen bij het lopen.


Het was een zeer aangename, zonnige dag waar er clubgenoten van alle leeftijden in competitie kwamen en met een pluim voor de organisatie die een zeer mooie omgeving en sfeer wisten te creëren. Met voor hun nog de organisatie van het BK sprinttriatlon.


Sportieve groeten, Steven

Geplaatst op 10-07-2017 | ...terug
Website ontwikkeld door Wielernet