Jeugdnieuws

 

ZLTC een 4 sterrenclub + gouden sporta label  !

 
1. Foto's in ons :      ZLTC jeugd fotoalbum        Klik er maar op    :-)
 
2. Verslagjes :
 

 

Duo training, lopen en fietsen, op Plinius :  15/10/2017

 

Onze jeugdleden (51) hebben vandaag deelgenomen aan een koppeltraining op Plinius. Iedereen kreeg een dubbele training voorgeschoteld op Plinius. Het weer viel heel goed mee, het was zelfs soms iets te warm :-)  

 

Verdeeld over 3 groepen hebben de zltc- jeugdleden zich verspreid over het ganse Pliniuspark. De kleinsten hebben met Marian en Tiets geoefend op de eerste parking en hebben daar hun loop- en fietstechniek bijgewerkt. De tweede groep onder leiding van Tine gingen richting vijver en verder. Ook daar werd het lopen afgewisseld met het fietsen, 2 aan 2 aan mekaar gekoppeld. Philip nam de grote derde groep onder zijn vleugels. Na een toertje fietsen en lopen als opwarming moesten ook zij per 2 fietsen en lopen. Looprondjes werden afgewisseld met fietstoertjes. Zij gingen richting Piringen 😉

 

Om 11u kon deze leuke training afgesloten worden. Iedereen was voldaan en aan de positieve reacties te horen, staat zulke training volgend jaar zeker nog eens op het programma !

Er zijn ditmaal geen foto’s want onze fotograaf moest zelf begeleiden   ☹

 

Norry

  

 

Zwemloop van  ZLTC     27/08/2017:

Zondag 27 augustus 2017 organiseerde triatlonclub ZLTC uit Tongeren haar jaarlijkse jeugdzwemloop. Dit jaar hebben we een andere locatie uitgetest, en dit was een voltreffer ! We hebben dit jaar gebruik gemaakt van het open zwembad “Plinius” en het prachtig park als loopparcours gebruikt ! Ongeveer 120 jeugd + volwassenen hebben de combinatie zwemmen en lopen afgewerkt. Wij mogen dus spreken van een zeer geslaagde editie, zelfs . . . de beste zwemloop die we al ooit organiseerden. Het weer was prima om te sporten 😊 ! Minpuntje was wel dat de G-sporters dit jaar forfait gaven, we hadden slecht 1 inschrijving en dus geen wedstrijd, heel jammer ☹ Er waren ook veel toeschouwers aanwezig om al dat jong geweld aan te moedigen. Ook de organisatie verliep zeer vlot, dankzij onze talrijk hulpvaardige medewerkers.  Dikke merci !!  Meer dan 85% van onze eigen jeugd nam deel aan de wedstrijd. Ze deden dit allemaal stuk voor stuk vol overgave, dat uiteraard prachtig was om te aanschouwen. Onze zwart-gele kleuren waren dus zeer goed vertegenwoordigd, en 15 jonge ZLTC’ers mochten dan ook achteraf, na hun puike prestatie, fier op het podium plaatsnemen. De uitslag vind je op onze site (www.zltc.be), bij 'organisaties'. Een eerste reeks foto’s staan reeds op ons jeugd fotoalbum. 

 

Norry

 
Jeugdtriatlon in Vilvoorde ! 
 

Zondag 9 juli hadden we afspraak in Vilvoorde. De dag begon al vroeg om 10 uur voor Victor Vliegen die aan een just for fun serie mocht deelnemen. Zeer mooi initiatief dat op een mooi aantal deelnemers mocht rekenen en waar de jongsten zonder stress of competitie van de eerste stappen in het triatlon konden proeven. Om 10u45 ging dan de jeugd C van start waarin Maxime Vliegen en Tom Driesen deelnamen. Maxime eindigde op een zeer mooie plaats en ook Tom, op zijn verjaardag nota bene, deed zeer goed zen best en maakte heel wat progressie met zen beste tijd dit jaar tot gevolg.

Om 12 uur kwam onze volgende clubgenoot, clubgenote, in actie in de damesreeks van jeugd A tot Masters 60 in een recreatieve sprinttriatlon. De eer om de ZLTC kleuren hoog te houden viel te beurt aan Marie-Katrien Driesen en ze deed dit, geheel tot haar eigen verbazing, met verve. Haar conditie en competitieniveau staat toch wel op een goed peil.

In de volgende reeks om 13 uur was het aan de heren. Van jeugd A tot Masters 60. Het was dus de eerste keer dat zoon Wouter Driesen zich kon meten met vader Steven Driesen. Op voorhand wisten we al dat het niet echt een wedstrijd zou worden maar er was toch sprake van enige competitiviteit ten huize Driesen. Ook in deze reeks kwamen we Rik Emonds tegen. Pieter-Jan Driesen moest in laatste instantie afhaken met een kwetsuur maar hij was wel present om de clubgenoten aan te moedigen.

De wedstrijd zelf verliep aangenaam onder een toch wel brandende zon. 

De wedstrijd in de wedstrijd werd natuurlijk gewonnen door Wouter maar het verschil was toch niet zo enorm groot, groot was mijn verbazing dat we zelfs nog in dezelfde ronde aan het lopen begonnen.

Ook de loopconditie van Rik is beter dan de mijne want we kwamen gelijk uit het water, wisselden gelijk onze fiets maar Rik kon enkele lengten afstand nemen bij het lopen.

Het was een zeer aangename, zonnige dag waar er clubgenoten van alle leeftijden in competitie kwamen en met een pluim voor de organisatie die een zeer mooie omgeving en sfeer wisten te creëren. Met voor hun nog de organisatie van het BK sprinttriatlon.

 

Steven

 

ZLTC jeugdtriatlon zondag 02/07/2017.

 

Op zondag 02/07/2017 hielden wij onze jeugdtriatlon uitsluitend voor de eigen leden en ondanks het druilerige weer was het dit jaar ook weer een groot succes.

 

52 jeugdleden en 6 ouders hebben het beste van zichzelf gegeven.

 

De weergoden waren ons dit jaar minder goed gezind. De eerste 2 reeksen van in totaal 6 reeksen mochten starten in de gietende regen maar daarna klaarde de hemel op. Alles werd in goede banen geleid door het bestuur, jeugdtrainers en onze oudste jeugdleden.

 

Om alle hongerige magen te stillen werd de dag afgesloten met een lekkere barbecue.

 

Proficiat aan iedere deelnemer en ook een dikke merci aan de vele helpers ! De foto's staan op ons fotoalbum !

 

 

Het jeugdbestuur

 

 

Jeugdstage Wachtebeke 2-4/07/2017

Eindelijk is het zover. We hebben er met z'n allen een jaar naar uitgekeken... Onze jeugdstage op het Provenciaal Domein Puyenbroeck te Wachtebeke. De files en lange rijtijden nemen de kinderen er graag bij om zich weer een weekend te kunnen geven in wat ze heel graag doen,,, samen sporten en spelen.

Op vrijdagavond stond er al onmiddellijk een eerste zwemtraining op het programma voor iedereen. De toon was al direct gezet.

Op zaterdagmorgen vroeg (7u30) mochten groep 1 en 2 al dadelijk het water in. Met een heel klein beetje gegrommel want ze hadden toch wel wat honger...

Groep 3 en 4 mochten wel eerst ontbijten om daarna ook te zwemmen.

Na het welverdiende ontbijt hadden groep 1 en 2 er een looptraining opstaan met Patsy en Philip, gevolgd door een fietstochtje naar de speeltuin.

Groep 3 en 4 konden na het zwemmen de fiets op samen met Danny en Steven om daarna nog wat te lopen voor het middageten. Een menu die door sommigen met toch wel met gemengde gevoelens werd onthaald. Van de geplande platte rust die voorzien was na het eten kwam niet zoveel in huis. De oudste jeugd maakten het heel gezellig samen op 1 kamer en de kleinsten verkozen ook om samen te spelen in plaats van te rusten. Van vermoeidheid was nog geen sprake. Het namiddagprogramma is een beetje anders verlopen dan voorzien wegens een zwemwedstrijd. De droogtraining was wat korter, evenals de zwemtraining.

Het vieruurtje was ook wat vroeger waardoor de kinderen iets langer tussenin konden spelen of chillen...

De jongste groepen mochten nog een keer naar de speeltuin terwijl de oudste groepen al een stuk gingen lopen. Groep 1 en 2 mochten vandaag ook al hun looptestjes afleggen. En ze hebben allemaal super hun best gedaan.

En om onze traditie van de zaterdagavond in ere te houden stond er Bingo op het programma met weer een heleboel prijsjes en lekkers.

Zondag mochten we iets langer blijven liggen, tot iets voor 8u. En mocht iedereen beginnen met ontbijten. Dus geen lege maagjes meer.

Terwijl groep 1 en 2 hun zwemtest aflegden hadden groep 3 en 4 een leuke duatlon training voor de boeg. Dat werd door iedereen wel gesmaakt... Daarna werd er gewisseld. Het was tijd voor de grote hun zwemtest terwijl de kleinsten op sleeptouw werden genomen door Danny en Steven voor een langere Fietstocht. Enkel Rares, Pieter-Paul en Jeremy gingen een andere richting uit met Stéphanie en Kristel. Daar lag het tempo iets lager.

Het middageten op zondag viel iets beter in de smaak. Voor groep 1 en 2 stond er als afsluiter nog een korte loop en zwemtraining op het programma, vooraleer ze het speelbad in mochten.. Groep 3 en 4 moesten nog hun looptest afwerken waardoor hun tijd in het speelbad wat korter was, tot groot protest...

Als iedereen gepakt en gezakt was werd er voor een laatste keer samen gegeten en kon iedereen moe maar voldaan huiswaarts keren. Alweer de files en lange rijtijden trotseren. Maar het was dat allemaal dubbel en dik waard!!

Het was weer een superleuke, en vooral sportieve stage. Op naar de volgende editie

We willen met het jeugdbestuur alle trainers en begeleiders bedanken voor hun inzet en enthousiasme.

Dank u Tiets om weer de EHBO-post te bemannen. Aan al de ouders bedankt om uw kinderen alweer de kans te geven deel te nemen aan onze stage en ze te brengen en te halen.

Ik wil ook mijn medebestuursleden bedanken en vooral Norry om alles weer in goede banen te leiden en te organiseren. De vele foto's staan op ons fotoalbum   ;-)

 

Stéphanie

 

“De sprintkoning” van Tongeren tijdens de ronde van Limburg ! (Philip R.)

Op 11/6/2017 vertrok en eindigde in Tongeren de ronde van Limburg. Voor het eerst dit jaar was er een 1 km spurt bergop voorzien, voor de jeugd van Tongeren en omstreken. Ze vertrokken ter hoogte van de fietswinkel Claessens en ze moesten spurten tot aan de finish. Dus . . . altijd klimmen. In totaal deden er 18 kinderen mee waarvan 11 van onze eigen club. De kinderen werden aan de meet luid aangemoedigd door het talrijk opgekomen publiek. De jongsten mochten de spits afbijten. De jongens en meisjes vertrokken allemaal gelijktijdig.

Reeks 1: 2008-2009: Hannah Vos kwam als 2 de over de streep. Achtervolgt door Maxim Rasking als derde. Charlotte Vos, zusje van Hannah kwam onder luid applaus als laatste aan de meet.

Reeks 2: 2006-2007: Jules Vos kwam als eerste over de streep en Luca Vanderbruggen werd 1ste meisje.

Reeks 3: 2004-2005: Er was een spannende spurt tussen Yaika Goffin en Arjen Vanderbruggen. Yaika kwam als eerste uit de bocht en ze bleven nek aan nek spurten tot aan de streep. Arjen kwam nipt als 1ste over de streep, Yaika was 2de, kort gevolgd door Alexander Millet als 3de. Noah Musiek werd 4de en Bas Vaesen 5de.

Reeks 4: 2003-2004: Laura Noblesse kwam als eerste over de streep en werd kort gevolgd door Kenny Meesters. Achteraf mocht iedereen op het podium om hun prijzen in ontvangst te nemen ! Onze club was goed vertegenwoordigd en ze hebben het allemaal fantastisch gedaan. Proficiat aan deze durvers, de afwezigen hadden weer eens ongelijk :-)

De foto's staan op ons jeugdalbum !

 

Philip

 

Verslagen van onze oudste jeugd op stage in Port Grimaud :  8/4/ tot 15/4/2017        

 

Vrijdag / zaterdag 7 en 8 april : (Pieter-Jan)

Vrijdagavond 7 april ... we hadden om 19 uur afgesproken om onze 3 wagens te laden zodat we zaterdagochtend lekker vroeg konden vertrekken en geen tijd meer verloren. Het inladen zelf ging vrij vlot. We hadden dus 3 bestelwagens. De grootste was gehuurd en had 9 zitplaatsen. Met een mooie laadruimte, ideaal om 8 fietsen te monteren en nog valiezen erbij te krijgen. De 2 de bestelwagen was van Luc P. Hierin hadden de volwassenen al hun bagage en fietsen geladen. De 3 de bestelwagen was van Johan D. (mijn papa ;p) Daarin laadden we nog eens 3 fietsen en de rest van de bagage. Zaterdagochtend om 5 uur stipt was iedereen op 't appel om te vertrekken naar Port-Grimaud ....... EINDELIJK .......Dit was toch wel iets waar we als oudste jeugd erg naar hadden uitgekeken. Nog even over de reis zelf. Zoals ik net al zei zijn we om 5 uur vertrokken In Nerem. Rond 7 uur verlieten we even de autostrade om de wagens te tanken. Uiteraard deden we dat in Luxemburg. Enkele uurtjes en een tussenstop verder kwamen we in Lyon. Daar kwamen we helaas file tegen. Daardoor hebben we toch heel wat tijd verloren! Eens de file getrotseerd, konden we vlot doorrijden tot onze eindbestemming. Tegen 19 uur kwamen we veilig en wel - en voor de meesten ook nog heel goed uitgeslapen - aan. En ja hoor ... wat was dat mooi ! Uit de auto stappen en dadelijk zicht op het geweldige 50 m bad waar we de rest van de week in mochten zwemmen. Nog even een vermelding naar onze super chauffeurs: wagen 1: Steven & Peter   w 2: Luc & Marc     w 3: PJ & Maarten & Andries​.  Eens de sleutel gekregen gingen we onze huisjes bekijken. We waren verdeeld over 5 huisjes :

Huisje 1: Nard, Norry, Tessa en Marie-Katrien

Huisje 2: Andries, Robbe, Ralph en Pieter-Jan

Huisje 3: Steven, Wouter, Tom D. en Tom V.

Huisje 4: Luc en Peter

Huisje 5: Maarten, Davy en Marc

Nadat we alles snel eens bekeken hadden, was het tijd voor ons eerste avondmaal. Na deze maaltijd was het tijd om alles uit te laden en ons klaar te maken om ons bedje in te kruipen ... want ja hoor ... de volgende ochtend werden we om 7 uur in het zwembad verwacht voor onze eerste training!!!

 

Zondag 9 april : (Ralph)

Zondag was onze eerste trainingsdag. We moesten al om 6u20 opstaan om op tijd in het zwembad te liggen voor onze eerste zwemtraining. Natuurlijk ging het opstaan met weinig enthousiasme. Bijna geen enkel jeugdlid was echt wakker op het moment dat Nard met zijn boekje aan het zwembad klaarstond. Na een uurtje zwemtraining en 2.4km later mochten we eindelijk gaan ontbijten. Het ontbijt was een klein buffet maar deed toch deugd om na een vroege zwemtraining iets te kunnen eten. Toen we klaar waren hadden we een uurtje om ons klaar te maken voor de fietstraining. Omdat het de eerste dag was moesten we onze fietsen nog in elkaar zetten waardoor we ons toch best hard moesten haasten om toch nog op tijd te zijn. De jongens hebben een tochtje van ongeveer 75km gedaan samen met de volwassenen. Tijdens deze route hebben ze 3 stevige bergen beklommen om toch al een beetje aan de omgeving te wennen. Na een fietstocht van een paar uur hadden we eindelijk recht op een paar uur pauze. Tijdens deze pauze moesten we ook nog naar de winkel gaan om voor middageten te zorgen. Dit was al een hele opgave. Laat op de namiddag zijn we nog ongeveer 5km gaan lopen. Voor sommige was dit al een beetje te veel omdat het buiten nog steeds zeer warm was. Hierna hadden we eindelijk tijd om ons te douchen. Nadat we allemaal proper waren konden we gaan eten. We kregen 3 gangen maar de kwaliteit van het eten vonden sommigen toch een beetje minder. Na een paar uur nog gezellig op het terras zitten met heel de groep was het tijd om te gaan slapen en zorgen dat we uitgerust genoeg waren om de dag erna opnieuw aan een vol programma te beginnen.

 

Maandag 10 april : (Marie-Katrien) 

Dag 2; de wekker liep af rond 6u20 en net zoals de ochtend voordien hoopte ik erop dat Norry ons zou komen vertellen dat de zwemtraining van 7u een grapje was. Jammer genoeg was dit niet het geval, maar het hielp wel dat Nard klaar stond met een lekker warm kopje chocolademelk voor ons om de dag goed te starten. Nadat we ons ochtend wandelingetje naar het zwembad achter de rug hadden konden we onder de lichtbewolkte hemel Nard zijn zware, maar goede zwemtraining afwerken. Uiteindelijk konden we gezellig samen ontbijten; tot dat Norry ons kwam vertellen dat wij een 75km zouden gaan fietsen. Rond 9u30 begonnen Andries, Ralph, Tessa en ikzelf dan ook samen met Norry aan deze toch wel lange tocht. Een fietstocht waarbij het op sommige momenten net iets beter ging dan anderen (lees: bergop en –af). Na 75km gefietst te hebben, en getrakteerd geweest te zijn op een verfrissend colaatje door Norry, kwamen we rond 13u40 terug aan op de camping. Enkele ogenblikken na onze aankomst arriveerden de jongens ook terug op de camping en begon Tom met het klaarmaken van onze “zelf gekochte” spaghetti. Tijdens het eten ontbrak alleen Pieter-Jan waarvan achteraf bleek dat hij een klapband gehad had. Terwijl we aan het genieten waren van het warme zonnetje op het terras van de jongens hun bungalow kwam Norry met het verlossende nieuws dat we niet moesten gaan lopen. Ook kwam hij ons het “goede” nieuws vertellen dat hij voor ons nog een baan in het zwembad had kunnen regelen van 17u30 tot 18u. Zoals afgesproken kregen we na het testen van de glijbaan dan nog een half uurtje zwemtraining van Nard. Hierna konden we uiteindelijk genieten van een verfrissende douche en daarna van een stukje zalm. De dag sloten we gezellig samen af door nog een beetje bij te praten op het terras, waarna we allemaal uitgeput richting ons bedje trokken om de volgende dag weer fris te kunnen starten.

 

Dinsdag 11 april : (Tessa)  

Zoals elke dag moesten we weer vroeg uit de veren voor de eerste zwemtraining om 7 uur. Dit werd natuurlijk dragelijker doordat Nard met plezier nog vroeger opstond om warme chocomelk voor iedereen te maken. Nadat die op was vertrokken we samen naar het zwembad, wat natuurlijk niet super vlot ging op dat uur. Aan het zwembad stond Nard natuurlijk ons al op te wachten, die had ons al lang voorbij gestoken met zijn fiets. Nadat we ongeveer 2,2 km hadden gezwommen konden we eindelijk ontbijten. Na een stevig ontbijt vertrokken we om half 10 in twee aparte groepen voor het fietsen. Vandaag werd er duidelijk minder gefietst door iedereen omdat we de dag ervoor langere afstanden hadden gedaan. De ene groep (Marie-Katrien, Tessa, Ralph en Norry) vertrokken voor een rit van 45 km langs de kust en de andere groep (Wouter, Tom, Robbe, Andries, Steven en Pieter Jan) vertrokken voor een rit van 40km. Ook de volwassen hielden het bij een afstand van 87km. ‘s middags stonden er hotdogs op het menu. Daarna moest er natuurlijk genoten worden van het goede weer. Jammer genoeg was het al snel 4 uur dus tijd om ons klaar te maken voor de looptraining. Om half 5 hadden we dus een dik half uur techniek training. Hierna vertrokken we onmiddellijk naar de zwemtraining, het laatste half uur training van de dag. Hier zwommen we ook iets meer als 1 km. Daarna douchte iedereen snel en was het tijd om te gaan eten. Spijtig genoeg was het eten niet voor iedereen echt iets om naar uit te kijken. Maar gelukkig kon Tom na het avondeten nog steeds niet stil zitten ondanks de vermoeiende dag en besloot hij om op voorhand al pannenkoeken te maken voor de volgende dag. Maar natuurlijk werd daar ‘s avonds ook al van gegeten. Ze waren zelf zo lief om er een paar naar de volwassen te brengen die daarvoor in de plaatst de afwas deden. Win win situatie dus. Uiteindelijk ging iedereen mooi op tijd zijn bed in om de volgende dag weer vroeg aan een fijne maar vermoeiende dag te kunnen beginnen.

 

Woensdag 12 april : (Andries) 

Woensdag, ondertussen de 4de trainingsdag en voor iedereen begint het opstaan om half 7 toch echt wel door te wegen. Gelukkig is er nog altijd Nard zijn warme chocomelk om ons wakker te krijgen voor een zwemtraining van 2400 meter. Na een uur zwemmen is de zon helemaal op en kunnen we aan de ontbijttafel kruipen om ons voor te bereiden op een stevige fietstocht. 3 heel vermoeiende cols en een rit van 55km staat er te wachten voor Marie-Katrien, Tessa, Ralph en mijzelf. Tegen 13 uur had ieder van ons op zijn eigen tempo deze rit perfect afgelegd. Het was nog eventjes wachten tot de andere gasten terugkwamen van hun rit, 85km met 1300 hoogtemeters! We hadden allemaal zin in pizza dus ging wij naar de pizzeria! Deze teleurstelling was echt enorm toen deze gesloten bleek te zijn! Dan maar verder pannenkoeken met heel veel nutella eten van de vorige dag. Vandaag geen lopen dus wij konden nog allemaal zonnen kloppen tot half 6 voor we een half uurtje gingen uitzwemmen. Uiteindelijk zag de ene er al meer een tomaatje uit dan de andere. Na het zwemmen terug naar ons huisje, douchen en dan avondeten. Het fijnste van de dag begint altijd ’s avonds, samen met de hele groep gezellig op het terras zitten te kletsen voor we aan onze welverdiende nachtrust beginnen.

 

Donderdag 13 april : (Wouter)

We kunnen stellen dat vandaag toch wel een rustdag was in vergelijking met de andere dagen. Toch stonden we om kwart voor 7 allemaal weeral bij Nard, waar we de dag opnieuw konden starten met warme chocolademelk alvorens naar het zwembad te trekken voor onze gebruikelijke ochtend zwemtraining. Na de nogmaals stevige zwemtraining en het nog steviger ontbijt werd er echter besloten om het rustiger aan te gaan doen, het was duidelijk dat de reeds zware trainingsweek stilletjes zijn tol begon te eisen. Hierdoor werden de fietsafstanden bij de jeugd ingekort, de sterkste fietsers van de jeugd kozen ervoor om een complete rustdag te nemen voor het fietsen en hebben die dag hun fiets even laten staan. Door de ingekorte ritten hadden we een vroege middag en dus veel vrije tijd in de namiddag, we zijn dan maar naar Saint-Tropez getrokken om de stad te gaan bezichtigen. Eenmaal in de stad werd het nog een heuse zoektocht naar parkeerplaats als alle parkings een hoogte hebben van 1.90m en ons busje 2.00m hoog is. Na deze zoektocht hadden we wel een terrasje verdiend, waarna we werden achteruit geslagen door het ZEER prijzige stadje. Als afsluiter gingen we nog een ijsje halen, tijdens het terugwandelen naar de auto vielen Ralph zijn bolletjes ijs ook nog op de grond, hij moest het dan alleen maar doen met het koekje. Nog even te vermelden Robbe en Tom zijn wegens plaatsgebrek in de auto met fiets heen gereden en al lopend teruggekomen!!! Maar liefst 11km enkel en dat onder een gloeiende middagzon. Na onze uitstap maakten iedereen zich klaar voor een korte techniek looptraining onmiddellijk gevolg door een kleine zwemtraining. Hierna had iedereen wel nog wat rust verdiend, de dag werd zoals altijd weer afgesloten met het avondeten, dat bij de één al beter meeviel als bij de ander.

 

Vrijdag 14 april : (Tom)  

Zoals ook tijdens enkele voorbij dagen, begonnen we de dag met warme chocomelk, gemaakt door Nard. Vandaag werd de warme choco zelfs naar onze bungalow gebracht. Hierna begonnen we zoals gewoonlijk om 7u met de zwemtraining, al startten we wel 5 minuutjes later. Na een korte en laatste echte zwemtraining van ongeveer 1,3 km, was het tijd voor het ontbijt. Toen we hier aankwamen bleek echter dat er niet meer veel van het buffet overschoot omdat een andere groep niet op het afgesproken tijdstip was gekomen. Hierdoor moesten wij even wachten op ons ontbijt. Het personeel werd er zelfs weemoedig van. Zo was er volgens hun een vervelende man die zei dat alle borden en tassen nog vuil waren, terwijl hij enkel de properste zocht en niks zei. Gelukkig kon de normale gang van zaken terug hervat worden toen de manager kwam binnengelopen. Na het ontbijt maakten we ons allemaal klaar voor een laatste fietstocht in het prachtige Zuid-Frankrijk. Voor de groep van Steven was het een fietstocht van om en bij de 40km en voor de groep van Norry ongeveer 35km. Voor de groep van Steven bleef het niet alleen bij een fietstocht, toen we plots uitkwamen bij een wijndomein, Domaine Tropez. Hier konden we proeven van enkele heerlijke wijnen en alcoholvrije frisdrank. Aangezien er nog een stevige klim op het programma stond, konden we hier niet te lang blijven, al wou de verkoopster wel duidelijk verkopen aangezien ze maar bleef uitschenken J Haar verkooptechnieken hielpen, want namiddag werd de nodige wijnvoorraad ingeslagen om mee te nemen naar België. Als middagmaal aten we de overschotjes op van de voorbije dagen, maar aan alle mooie liedjes komt een einde. Zo was ook voor ons de tijd aangebroken om onze koffers weer in te pakken en te starten met het poetsen van de bungalows. De ene persoon had daar al wat meer zin in dan de andere. Zo gingen Tessa en Marie-Katrien rustig in de zon liggen toen ze hoorden dat er nog heel wat afwas moest gedaan worden… J Gelukkig duurde het allemaal niet zo lang om in te pakken en konden we om half zes dan ook aan onze laatste ‘training’ beginnen. Deze laatste zwemtraining was niet echt een training, we zwommen rustig 700m en hiermee hadden we dan ook onze laatste zwembeurt gehad. Tijdens de avond schoven we voor de laatste keer de benen onder tafel in het restaurant. Vandaag stond kip met puree op het menu. Als kers op de taart werden we dan ook nog getrakteerd op een drankje door de club en kregen we een lunchpakket mee voor de volgende dag. Nadat we er na het eten nog een gezellige laatste avond van hadden gemaakt, kon iedereen moe maar voldaan gaan slapen na een vermoeiende maar succesvolle trainingsweek.

 

Zaterdag 15 april : (Robbe)

Na een vermoeiende maar vooral plezante week zijn alle ZLTC’ers zaterdagochtend om 5uur terug naar huis vertrokken. Maar voor we de auto in mochten moesten we ervoor zorgen dat de bungalows proper waren. Eens dit gedaan was, stapten we allemaal in de auto en binnen de 5minuten waren de meesten alweer aan het slapen. Bij de eerste stop om half 8, waar we bijtankte, voorzagen wij ons van koffie en een klein ontbijt. Hierna viel bij de jeugd weer iedereen in slaap behalve Tom en Wouter. Om half 10 zijn we opnieuw gestopt omdat we elkaar waren kwijtgeraakt op de baan. Hier hebben de volwassenen hun lunchpakket opgegeten en de jeugd bleef ondertussen in het busje zitten. Na nog een rit van ongeveer 3,5uur was het tijd voor het middageten. Aangezien de lunchpakketten bij de meesten al op waren, gingen we iets eten in een wegrestaurant. Hierna vervolgde we onze weg zodat we om 17.15U terug thuis waren. Hier sloten we een geweldige week af met mooie ervaringen en zonder kleerscheuren. ;)  De foto's staan op ons fotoalbum !

 

ZLTC jeugd

 

 

Détectietesten zwemmen en lopen : zondag 12/03/2017      

Zondag 12/03/2017, hebben 49 kinderen ( kids en jeugd) het beste van zichzelf gegeven op onze jaarlijkse détectiedag. Het was een zomerse dag, heerlijk genieten van de warme zonnestraaltjes 😊 Samen met de vele supporters (ouders) waren wij ook dit jaar getuigen van een echte atletiekmeeting ! Het loopgedeelte werd afgelegd op de looppiste van de Motten in Tongeren. De allerkleinsten van het jaar 2010 en jonger mochten beginnen met lopen, 500m alles geven. Daarna waren de kinderen (2006-2009) aan de beurt voor hun 1000m. Ondertussen mocht de jeugd (1999-2005) opwarmen zoals de vorige reeksen, om vervolgens hun 1500m af te leggen.

De zwemtesten werden in de week van 6 maart, tijdens de zwemtrainingen, afgenomen door het jeugdbestuur. De allerkleinsten moesten 50m zwemmen, de 2de groep 100m en de groep 3 (de +12 jarigen) moesten 200m, of 10 lengten zwemmen. Prima gedaan allemaal de club is fier op jullie 😊 En . . . niet te vergeten een dikke merci aan onze helpers, want zonder jullie was dit niet mogelijk.  Foto’s staan op ons fotoalbum !

 

Het jeugdbestuur

 

 

Duo training, lopen en fietsen, op Plinius :  19/02/2017  

Onze jeugdleden (33) hebben vandaag deelgenomen aan een koppeltraining op Plinius. Iedereen kreeg een gevarieerde duo training voorgeschoteld in het mooie Pliniuspark. Het weer viel dit jaar eens mee  :-)  Het was droog en niet zo koud, ideaal voor een duo -training !

Tien van onze oudste jeugdleden hebben eveneens een fietstraining + loopwedstrijdje afgewerkt. Er werd met de fiets vertrokken aan Sportoase om 11 uur. Ze reden in 2 groepjes richting Kanne, onder begeleiding van Philip Dr en Maarten B. In Kanne hebben ze deelgenomen aan de 5 km Cave run om daarna terug te keren in 1 groep tot aan Sportoase !

 

Verdeeld in 3 groepen hebben onze andere jeugdleden zich verspreid over het ganse Pliniuspark. . De kleinsten hebben zich naar de eerste parking begeven voor wat loopspelletjes en om hun fietstechniek wat bij te schaven, samen met Tine. De tweede groep onder leiding van Philip en Danny gingen richting vijver. Ook daar werd het lopen afgewisseld met het fietsen, 2 aan 2 aan mekaar gekoppeld. Gertjan nam de derde groep onder zijn vleugels. Na een toertje fietsen ter opwarming moesten ze ook daar per 2 fietsen en lopen. Looprondjes werden afgewisseld met fietstoertjes.

 

Voldaan, met rode wangen en een brede glimlach kon om 11u deze leuke training afgesloten worden. En . . . daarbij kreeg iedereen nog een wafel en een drankje, aangeboden door het jeugdbestuur. Aan de positieve reacties te horen, volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar ! Tietske keek of alles goed was en ondertussen zorgde hij voor de mooie foto’s  :-) Deze kiekjes staan op ons fotoalbum  :-)

 

Norry

 

 

 

Zwemwedstrijd op zondag 8/01/2017 

Zondag hielden wij onze tweede zwemwedstrijd van de club en het was weer een groot succes !

 

55 enthousiaste kinderen hebben er het beste van zichzelf gegeven en het was prachtig om te zien hoe er in elke reeks gevochten werd voor elke centimeter zwemwater :-)

 

Dit jaar werd er in 2 sessies gezwommen, om 15u00 groep 1 + 2 en om 16u00 groep 3 en 4 ! Er werd in verschillende reeksen gezwommen en in de verschillende zwemslagen : schoolslag, crawl, rugslag en dolfijn. Onze oudste jeugdleden hebben zelfs 80m wisselslag gezwommen. Elke sessie werd afgesloten met een aflossing in 5 willekeurig samengestelde ploegen van meisjes en jongens uit groep 1 en 2 en om 17u00 hetzelfde voor de iets oudere jeugd uit groep 3 en 4 !

 

Proficiat aan iedere deelnemer en ook een dikke merci voor de hulp vanwege het jeugdbestuur en van onze zwemtrainers ! Op de prijsuitreiking nadien, werd iedere deelnemer nog bedacht met een medaille !

De foto’s staan op ons fotoalbum !

 

Het jeugdbestuur

 

Eindhappening 27/11/2016 in Sportoase.

Dit jaar vond onze eindhappening opnieuw eens plaats in Sportoase zelf ! Om 13u10 werd er verzameling geblazen. Elke groep ging om 13u30 onder de kundige leiding van 4 of meer trainers 1 uurtje “alternatief” sporten :-)

Groep 1 : de allerjongsten mochten naar het zwembad (spelend zwemmen/ springkasteel)

Groep 2 : meisjes, startte met aerobic in de danszaal en daarna voor 25 min naar de sporthal. 

Groep 3 : jongens, gingen eerst naar de sporthal en na 25 min naar de danszaal.

Groep 4 : de oudste jeugdleden, die gingen naar de spinningzaal.

Ook aan de ouders werd er gedacht. Na een bondige vergadering om 13u45 met de ouders en jeugdbestuur werden ook zij getrakteerd op een drankje in de cafetaria. Omstreeks 14.30 uur ging het dan richting tribunes in de sporthal en daar werden alle sporters op een snoepje en een watertje getrakteerd. Rond 15 uur was het dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Natuurlijk werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om eerst onze jeugdtrainers in de bloemetjes te zetten en ook het ZLTC-jeugdbestuur werd niet vergeten. Daarna was het de beurt aan onze jonge atleten.  In 5 leeftijdsklassen werden de podia verdeeld, zowel voor meisjes als voor de jongens. Iedereen kreeg achteraf nog een medaille, een snoepje, een wintermuts en een leuke zltc sticker. Dikke proficiat en bedankt aan al onze jeugdleden want het is zeer leuk om met zo een gedisciplineerde- en fijne groep te mogen werken. En nu op naar 2017 ! ! !  De foto's staan reeds in ons jeugd fotoalbum  ;-)

 

Het jeugdbestuur

 

ZLTC jeugdtriatlon zondag 28/8/2016

Onze jeugdtriatlon was toch nog een succes ondanks dat er dit jaar een 30 tal minder inschrijvingen waren ! De oorzaak was vooral dat er veel kinderen, nog enkele dagen op verlof waren na de 28 ste augustus  :-(

Van het weer hadden wij helemaal niet te klagen en ook onze deelnemers hebben het beste van zichzelf gegeven. De sfeer zat er goed in en het was een boeiend schouwspel voor de talrijke supporters en toeschouwers. Na de wedstrijdjes was het tijd om aan te schuiven bij de bbq en die was ook dit jaar weer prima   :-)

 

Het jeugdbestuur

 

Fiets-en zwemtraining op Plinius : zondag 26/06/16

Vandaag mocht onze jeugd voor het eerst kennismaken met het nieuwe openluchtzwembad van Tongeren. Met 48 zakten ze af naar het pliniuspark. Maar voor ze een duik mochten nemen in het prachtige zwembad stond er een korte fietstraining op het programma. Tine nam de 12 kleinsten onder haar vleugels om daar op het terrein wat oefeningen met de fiets te doen. Voor de kleine Rares zelfs de eerste fietstraining. De tweede groep werden op sleeptouw genomen door Danny en Tiets. Zij hebben een fietstochtje gemaakt richting Piringen. Groep 3 ging met 10 jeugdigen fietsen onder leiding van Sarah. En die kwamen redelijk vuil, meer tevreden terug. En de allergrootsten gingen met Steven op pad om al een iets grotere tocht te maken richting Pibo. Rond 10u15 werd iedereen terug verwacht om allemaal samen het zwembad in te gaan. De weergoden waren ons niet al te gunstig gezind. Het was droog maar vrij fris. Maar dat kon de jeugd niet deren. Met z'n allen doken ze het koude water in. Na een korte training mochten ze vrij zwemmen of spelen. De meesten kozen toch voor warme douches. Enkele diehards bleven erin tot de tijd om was. Met een snoepje en een drankje mocht iedereen tevreden naar huis. En met z'n allen kijken we uit naar de wekelijkse trainingen op plinius vanaf augustus. We wensen iedereen een welverdiende vakantie!!  De foto's staan op ons fotoalbum  :-)

 

Het jeugdbestuur

 

 

Jeugdstage Wachtebeke 13 tem 15 mei 2016

Voor het eerst trokken we voor onze jeugdstage naar het wat verdere maar wondermooie domein “Puyenbroeck” in het oostvlaamse Wachtebeke. Met wat vertraging door de vele files in Antwerpen en Brussel (waardoor de geplande picknick niet kon doorgaan) kwam toch nog bijna iedereen op tijd aan, voor de eerste kennismaking met het 50-meterbad. Van 21u tot 22u stond er al een eerste zwemtraining op het programma. Voor sommige kinderen (vooral jongere) een toch wel grote aanpassing omdat de overkant van het zwembad meer dan 2x zo ver was dan als ze gewoon waren. Na de zwemtraining was het onmiddellijk bedtijd voor onze allerjongsten. Tegen ongeveer 23u30 lag iedereen in zijn bed.

's Zaterdags was het heel vroeg opstaan geblazen. Groep 1 en 2 mochten de dag beginnen met een zwemtraining om 7u30 gevolgd door een lekker en welverdiend ontbijt. Groep 3en 4 hadden dat ontbijt al achter de kiezen als ook zij het zwembad ingingen voor hun eerste training van de dag. De tweede training voor groep 1en 2 was een leuke looptraining onder leiding van Tine voor groep 1 en met Philip voor groep 2. Groep 1 mocht lopen op en rond een mooi hindernisparcours. Teamwork leek toch wel aangewezen daar sommige van die hindernissen een beetje moeilijk waren voor de kleinsten. Groep 2 nam het skatepark en touwenparcours voor hun rekening. Waarna ze snel de fietskledij mochten aantrekken om naar een mooie speeltuin te fietsen. Daar konden ze hun hartjes ophalen op het spinnenweb, de glijbanen, een fort,... Groep 3 en 4 gingen na het zwemmen fietsen onder begeleiding van Danny voor groep 3 en Steven voor groep 4. Een “beetje” modder zijn ze niet uit de weg gegaan... Daarna waagden ook zij zich aan het hindernissenparcours. Na al die inspanningen had iedereen uiteraard reuzehonger. Een lekker vispannetje met puree en groentjes. De platte rust werd gevolgd door een zwemtraining voor groep 1 en 2 en een droogtraining voor de 2 andere groepen. En na 45' werden de rollen omgekeerd. Na het vieruurtje mochten groep 1 en 2 opnieuw met de fiets naar de speeltuin en liep groep 3 tot op dezelfde bestemming. Op amuseren in een speeltuin staat geen leeftijd. Groep 4 kreeg een looptocht van 8km voorgeschoteld, maar allemaal hebben ze het er goed vanaf gebracht. Groep 1 en 2 mochten reeds vandaag een looptestje afleggen. Als afsluiter van de 2de avond is het traditiegetrouw bingo-time, met weer een heleboel leuke prijsjes. Er werd wel even een korte pauze ingelast om onze eigen Laura aan te moedigen op het Eurovisiesongfestival. Voor de allerjongsten was het dan toch wel bedtijd. De vermoeidheid begon toch stilaan door te wegen. De oudsten hebben nog wat verder gekeken naar het Eurovisie songfestival.

Zondag mochten we met z'n allen een uurtje langer blijven liggen. We konden allemaal samen ontbijten, vooraleer groep 1 en 2 hun zwemtestjes konden afleggen en groep 3 en 4 konden gaan lopen. Terwijl groep 3 en 4 hun zwemtesten aflegden ging groep 1 opnieuw naar de speeltuin en fietsten groep 2 en de grootsten van groep 1 nog een leuk toertje. Het middageten viel vandaag nog beter in de smaak dan het vispannetje van zaterdag. En natuurlijk werd er ook nog even tijd gemaakt voor een groepsfoto. Van de platte rust werd gebruik gemaakt om een deel van de valiezen al klaar te maken en de kamers al wat op te ruimen. Vooraleer met zijn allen naar het zwembad te gaan, zijn groep 1 en 2 nog een eindje gaan lopen en hebben de 2 andere groepen nog een fietstocht afgewerkt. Na de laatste zwemtraining mocht iedereen nog een duik nemen in het speel bad met glijbaan, jacuzzi en wildwaterbaan... En dat viel bij iedereen in de smaak, van jong tot oud (Nard)   ;-)  

Na het inpakken en een spaghetti als avondmaal zat het er echt op... Ik denk dat velen het met me eens zullen zijn dat dit een prachtstage was op een toplocatie die zeker voor herhaling vatbaar is... De sfeer was heel ontspannen, de mooie uitgebreide accommodatie, de trainingen goed gespreid, de organisatie dik in orde, kortom het was SCHITTEREND ! Dank aan onze voorbeeldige zltc jeugd om zich zo te gedragen en zich 100% in te zetten, bedankt trainers voor de leuke en afwisselende trainingen, bedankt medebegeleiders, bedankt Tiets voor de medische bijstand en vooral bedankt Norry voor de vele uren voorbereiding en de perfecte organisatie ! ! Meer dan 600 foto's staan op ons fotoalbum !

 

Stéphanie

 

 

Zwemloop ZLTC 2016

Zondag 10 april 2016 organiseerde triatlonclub ZLTC uit Tongeren haar jaarlijkse jeugdzwemloop. Dit jaar hebben we de kaap van honderd vijftig deelnemers overschreden. 130 jeugdigen en 22 volwassenen hebben de combinatie zwemmen en lopen afgewerkt . Wij mogen dus spreken van een zeer geslaagde editie. Het weer viel heel goed mee, zonnig met een fris briesje  :-)  ! Dit jaar hebben wij er een extra wedstrijd aan toegevoegd voor G-sporters en dit was top. Fantastisch om te zien hoe ook deze kinderen van de zwemloop genoten. Er waren ook veel toeschouwers aanwezig om al dat jong geweld aan te moedigen. Ook de organisatie verliep zeer vlot, dankzij onze talrijke gemotiveerde medewerkers. Bedankt hiervoor ? Meer dan 75% van onze jeugdleden nam deel aan de wedstrijd. Ze deden dit allemaal stuk voor stuk vol overgave, wat uiteraard prachtig was om te aanschouwen. Onze zwart-gele kleuren waren dus zeer goed vertegenwoordigd, en 5 ZLTC-leden mochten achteraf na hun puike prestatie fier op het podium plaatsnemen. Als slot werd er nog een aflossingswedstrijd gehouden, 4 kinderen per ploeg van verschillende leeftijden ( 8j – 10j – 12j en 14 j) Eerst de aflossing in het zwembad direct gevolgd door de aflossing van het lopen. Zltc heeft 2 jongens en 3 meisjesploegen afgevaardigd. Wel jammer dat er geen enkele andere club hieraan heeft deelgenomen ! De uitslag vind je op onze site (www.zltc.be ), bij 'organisaties'. En de vele foto’s staan in ons jeugd fotoalbum.

 

Het jeugdbestuur

 

Ontwikkelingstesten zwemmen en lopen :  zondag 13/03/2016 !

Vorige zondag 13/03/2016, hebben meer dan 50 kinderen ( kids en jeugd) het beste van zichzelf gegeven op onze jaarlijkse détectiedag. Fris windje, maar het zonnetje was van de partij en samen met de vele supporters (ouders) getuigen van een echte atletiekmeeting en nadien een heuse zwemwedstrijd ! Het loopgedeelte werd eerst afgelegd op de looppiste van de Motten in Tongeren. De allerkleinsten van het jaar 2009 en jonger mochten beginnen met lopen, 500m alles geven. Daarna waren de kinderen (2005-2008) aan de beurt voor hun 1000m. Ondertussen mocht de jeugd (1998-2004) opwarmen zoals ook de vorige reeksen, om vervolgens hun 1500m af te ronden. Na de looptesten op de Motten snel naar Sportoase voor de zwemtesten. Daar mochten de grootste de spits afbijten. De +12 jarigen moesten 200m, of 10 lengten zwemmen. De zwemtesten werden afgesloten met de 50m van de allerkleinsten. En . . .  aangezien het niet allemaal inspanning moet zijn, was er ook nog even tijd voor wat ontspanning en spel in het zwembad. Het was vandaag nogmaals een plezier om de vele gedisciplineerde jonge zltc’ers te mogen aanschouwen ! Prima gedaan, bedankt ! En . . . niet te vergeten een dikke merci aan alle helpers, want zonder jullie was dit niet mogelijk  :-)  De vele mooie foto’s staan reeds op ons fotoalbum !

 

Het jeugdbestuur

  

Duo training op Plinius, zondag 21/02/2016

40 kinderen en 10 trainers/begeleiders hebben vandaag het miserige weer getrotseerd. Het weer was alleszins beter dan vorig jaar. Het was wel lichtjes regenachtig maar zeker niet zo koud als vorig jaar. Iedereen kreeg een gevarieerde duo training voorgeschoteld in het mooie pliniuspark. Verdeeld over 4 groepen hebben ze zich verspreid over het terrein. De Allerjongsten (10) hebben zich naar de kleinste parking begeven voor wat loopspelletjes met Anne als trainer en Kristel als begeleider. De tweede groep (10) onder leiding van Tine en Danny gingen naar een iets grotere parking. Ook daar werd lopen afgewisseld met fietsen, 2 aan 2 aan mekaar gekoppeld :-)  Filip en Sarah namen de derde groep (12) onder hun vleugels. Na een toertje fietsen ter opwarming moesten ze ook daar 2 aan 2 fietsen en lopen. Looprondjes van 300m werden afgewisseld met fietstoeren van 600m. Na een korte opwarming werd de vierde groep (8) door Steven en Gertjan meegetroond naar de achterste kant van het Pliniuspark om aldaar hun fiets- en looprondjes af te haspelen ! Voldaan, met rode wangen en een brede glimlach kon om 11u deze leuke training afgesloten worden met een wafel en een drankje, aangeboden door het jeugdbestuur. Aan de positieve reacties te horen, volgend jaar zeker voor herhaling vatbaar :-)  Foto’s staan in ons fotoalbum.

 

Het jeugdbestuur.

 

Ontspannings voormiddag in de Activ + Spinning in Sportoase 17/1/2016
Zondag 17/01 hielden we een alternatieve training. Met maar liefst 54 jeugdleden zakten we af naar de activ waar ze met z'n allen het beste van zichzelf konden geven op de speeltuin, bowling en lasergame. De allerkleinsten leefden zich meer dan een uur uit op de binnenspeeltuin. Die hadden het zo druk met klimmen, glijden en springen dat ze amper tijd hadden om even te komen drinken. Twee middengroepjes hebben het bowlen en het spelen in de speeltuin afgewisseld. Een eerste groepje mocht beginnen met bowlen terwijl het tweede groepje mee met de jongsten op de speeltuin mochten spelen en na een half uur was het wisselen geblazen en kon het tweede groepje verder bouwen op de punten van de eerste groep. De grootsten van onze jeugd die mee waren in de activ hebben mekaar kunnen aftroeven met bowling en lasergame. Het principe was daar het zelfde als bij de jongeren maar de speeltuin werd daar vervangen door lasergamen. Voor onze oudste jeugd hadden we een spinningsessie in petto onder leiding van Davy. Ook daar was een talrijke opkomst. Ook enkele papa's konden zich mee in het zweet fietsen op de opzwepende muziek ! De training was heel intens maar zeker voor herhaling vatbaar. Zowel in de activ als in de sportoase mocht onze jeugd en de begeleiders eindigen met een drankje en een babbeltje... Bedankt aan iedereen die er mee voor gezorgd heeft dat deze voormiddag weer supergeslaagd was !!  De foto's staan in ons fotoalbum !

 

Het jeugdbestuur

 
 
Duatlon in Borgloon woe 6/1/2016
Om het jaar goed in te zetten zijn we er op 6 januari direct ingevlogen met een duatlon in Borgloon. Met 5 van onze club hebben ze deelgenomen aan deze wedstrijd rond de sporthal.  Ze mochten starten met 1km te lopen, gevolgd door 6 km fietsen om te eindigen met 1km lopen.  En alle 5 hebben ze het schitterend gedaan.  4 podiumplaatsen en een welverdiende 7de plaats !  Ze mogen fier zijn op zichzelf !  Proficiat  :-)   De foto's staan in ons fotoalbum !

 

Stéphanie

 
 
Aflossingsloop in Tongeren  4/12/2015

De aflossingsloop in Tongeren was, voor onze club, ook dit jaar weer eens een groot succes ! Nog nooit waren wij zo goed vertegenwoordigd. Zltc was goed voor ¼ van het toale aantal deelnemers. Vrijdagavond was ZLTC met 13 ploegen (bijna 100 sportievelingen) vertegenwoordigd, …fantastisch  :-)  Om 18u30 was het de beurt aan de jeugd. Met 8 ploegjes waren wij ingeschreven, 1 gemengd ploegje van nieuwelingen, 3 meisjesploegen en 4 jongensploegen. We hebben al onze ploegjes zo ingedeeld dat we 7 kinderen per ploeg telden. Soms moest er wel een jongere atleet aantreden bij een iets ouder groepje, maar ook dit was helemaal geen probleem ! Natuurlijk werd elk ploegje, zoals het hoort, begeleid door een gemotiveerde coach, waarvoor dank ! Gedurende 1 uur hebben wij per ploeg heel enthousiast gestreden voor wat we waard waren. We hebben dit allemaal formidabel gedaan en nadien werden wij nog bedacht met warme wafels en een speeltje. Zeven van onze ploegen mochten zelfs een prijs van de sportdienst in ontvangst nemen. De volledige uitslag van de ploegjes zal ik jullie binnenkort nog meedelen ! Om 20u30 waren onze volwassenen aan de beurt ! Ook hier waren wij goed vertegenwoordigd met 5 ploegjes : onze oudste jeugd meisjes, oudste jeugd jongens, mama’s, de papa’s en 1 seniorploeg Ook deze ploegen hebben een zeer lovenswaardige  prestatie geleverd, fel aangemoedigd door de jeugd natuurlijk ! Ook zij hebben er van genoten. Bedankt allemaal ZLTC mag fier zijn op jullie ! Foto's staan op ons fotoalbum.

 

Het jeugdbestuur

 

Eindhappening 22/11/2015 in het Gallo Romeins Museum.

Voor de 2de keer op rij gingen wij ook dit jaar richting Gallo Romeins Museum voor onze eindhappening ! Het was nu een zeer boeiend thema over de “Gladiatoren” ! Om 11.45 uur werd er verzameld voor een rondleiding. De 4 gidsen hebben onze groepen op een boeiende en kundige wijze door de tentoonstelling geloodst. Omstreeks 13.30 uur ging het dan richting cafetaria en daar werd iedereen op een ijsje en een drankje getrakteerd. Rond 14.15 uur was het dan eindelijk tijd voor de prijsuitreiking. Natuurlijk werd er van de gelegenheid gebruik gemaakt om eerst onze jeugdtrainers in de bloemetjes te zetten en ook het ZLTC-jeugdbestuur werd niet vergeten. Daarna was het de beurt aan onze jonge atleten.  In 4 leeftijdsklassen werden de podia verdeeld, zowel voor meisjes als voor de jongens. Iedereen kreeg achteraf nog een medaille,een snoepje, een bidon en een leuke attentie. Dikke proficiat en bedankt aan al onze jeugdleden want het is zeer leuk om met zo een gedisciplineerde en gemotiveerde  groep te mogen werken. De foto’s staan op ons fotoalbum !

 

Het jeugdbestuur

 

Zondag 25/10/2015 : Winterduatlon + fietstraining !

Vandaag heeft onze oudste jeugd (6 jongens + 2 meisjes) aan een winterduatlon meegedaan samen met de 10 volwassenen. Ze hebben dit, op hun eerste kennismaking met Mbike en bos, voortreffelijk gedaan. Het parcours werd uitgepijld door Kevin. Hij mocht achteraf dan ook de overwinning op zijn naam schrijven ;-)  De uitslagen + foto’s zijn binnenkort te vinden op de site van de volwassenen. Ook onze andere jeugdleden (28) hebben vandaag hun fietstraining afgewerkt onder de deskundige leiding van onze 3 fietstrainers en de begeleiders natuurlijk  :-) Het weer was wel iets te nat, dus niet echt ideaal maar toch doenbaar. Proficiat allemaal ! En van horen zeggen waren ze heel vuil, maar het was toch plezant en dat is natuurlijk het voornaamste  !

 

Norry

 

Détectie II op 18/10/15

We hebben bij de détectie II al onze eigen jeugd getest om een exacte tussenevaluatie te bekomen. We hebben in het totaal 60 zwemtesten en 56 looptesten afgenomen. Het weer viel best mee, en het was niet echt te koud om te lopen. De kinderen geb. in 2008 hebben 50m moeten zwemmen en 500m moeten lopen. Tine heeft de opwarming verzorgt voor deze groep en ook voor een klein deel van de 2de groep. De kinderen van 2004 tot 2007 moesten 100m zwemmen en 1000m lopen. Philip gaf de opwarming in deze groep. Tenslotte was Christophe als looptrainer aanwezig bij de jeugd ouder dan 2003, zij moesten 200m zwemmen en 1500m lopen. Proficiat allemaal voor jullie inzet en natuurlijk ook voor jullie resultaat ! Iedereen heeft echt goed zijn best gedaan en de meeste resultaten tov détectie I zijn dan ook verbeterd :-)  En . . . degene die niet verbeterd zijn, dat is zeker geen probleem want hier zal er zeker wel een oorzaak of reden voor te vinden zijn. De vele foto’s van onze fotograaf “Tiestske”, zijn te vinden op ons fotoalbum. Ook hartelijk dank aan het jeugdbestuur voor de perfecte tijdsopname :-)

 

Norry

 

Duatlon voor de ZLTC jeugd op zondag 27/09/15

Vandaag heeft de zltc jeugd laten zien dat zij ook kunnen duatlonnen ! Op het industrieterrein Tongeren Oost, op 4 verschillende locaties, heeft de zltc jeugd vandaag met 46 kinderen een duatlon training afgewerkt gevolgd door een echt wedstrijdje :-) Het weer viel goed mee, het was in het begin licht frisjes maar daarna scheen het zonnetje. Vandaag zijn ook nog een 10 tal kinderen naar Wilrijk vertrokken om daar de voorlaatste zwemloop te betwisten. Onze begeleiders wisten ook nu weer alles in goede banen te leiden en Tietske zorgde voor de foto’s  :-)  Een dikke merci aan al onze helpers !

Groep 1 (allerjongsten) met Stéphanie en Tine                    ( 500-1600-250)

Groep 2 (iets ouderen) met Danny en Gina                         ( 600-2500-300)

Groep 3 (de middengroep) met Philip en Steven                  (1000-3500-500)

Groep 4 (de oudsten) met Gertjan, Nard en Wouter             (1200-5000-600)

Eerst werd er een korte looptraining en daarna een kleine fietstraining afgewerkt . Daarna heeft iedereen in zijn eigen groepje een duatlon wedstrijdje mogen afwerken : lopen – fietsen – en terug lopen, en dit met aangepaste afstanden natuurlijk.

Een dikke proficiat aan iedereen, want ook vandaag heeft iedereen erg hard zijn best gedaan  !  Foto’s staan reeds op ons fotoalbum.

 

Het jeugdbestuur

 

Jeugdtriatlon  30/08/2015

Zondag hielden wij onze jaarlijkse jeugdtriatlon uitsluitend voor de eigen leden. Dit alles vond plaats in en rond het sportcomplex van Sportoase. Ook deze editie was weer top. Er waren vandaag in het totaal meer dan 80 starters en dit is op zich al een prachtprestatie ! De weergoden waren ons dit jaar te goed gezind , meer dan 30 graden, iets te veel van het goeie :-) Er werd in 6 reeksen gestart en onze allerjongsten mochten als eerste beginnen. Alles werd in goede banen geleid door het jeugdbestuur, jeugdtrainers, enkele vrijwilligers en ook door de oudste jeugdleden ! Deze laatste mochten eveneens vorige week nog samen met de volwassenen een 1/8 triatlon betwisten ! Iedereen, zowel de kinderen als de ouders hebben vandaag het beste van zichzelf gegeven en er een heel spannend kijkstuk van gemaakt ! Ook onze BBQ, achteraf, mocht er best wezen en de opbrengst hiervan gaat uiteraard naar onze jeugdwerking ! Proficiat aan al onze deelnemers en hartelijk dank aan alle helpers ! Op naar editie 2016 ! De vele en mooie foto’s zijn te vinden op ons fotoalbum !

 

Het jeugdbestuur

 

 

Zwemloop Bilzen 16/08/2015

Zondag waren wij met 18 jonge zltc’ers aanwezig op de zwemloop in Bilzen. Normaal lag dit aantal nog wat hoger, maar de vakantie gaat uiteraard nog altijd voor ;-)   Onze jeugdleden hebben dit allemaal voortreffelijk gedaan. Zes onder hen mochten zelfs een medaille in ontvangst nemen vanop het podium.  Vier X zilver voor Hannah, Laurens-jan, Maxime en Tom en 2 X brons voor Xander en Robbe ! Vandaag hebben ook 2 toekomstige jeugdleden hun debuut gemaakt : Neill Babtist en Jules vliegen. Proficiat iedereen, ZLTC is fier op jullie :-)  De foto’s staan in ons fotoalbum !

 

Het jeugdbestuur

  

Fietstocht van de zltc jeugd  :  zondag 28/06/2015

Aan Sportoase was het om 10u00 verzamelen geblazen voor onze jaarlijkse fietstocht. De zon was van de patij en dat beloofde een warme fietstocht te worden. In het totaal waren wij met meer dan 50 aanwezig om eraan te beginnen. Onze oudste 6 jongens mochten samen met Marc en Tom eerst vertrekken om een flinke rit van meer dan  (50km) te gaan maken. De groep van (25km) met Marian, Marie-France en Philip mochten als 2de vertrekken, zij waren met 10 . Daarna was het de beurt aan de 15 koppige groep van Danny, Alain en Gina om hun (29km) langs een heuvelig parkoer richting Vreren en Rutten, af te werken. Als voorlaatste  (21km) was het de beurt aan de groep met de 6 Vosjes : Tine, Peter en hun kroost samen met de 5 deVrieskes , Daan W.,  Laurens-jan + mama en Nard om de rij te sluiten. Tenslotte mocht de groep van Steven, Tiets en Norry vertrekken voor hun toertje van net geen (40km). In dit groepje van 7, heeft Anne-Sophie de eer van de dames hoog gehouden  :-) . Vanaf 12u00 kwamen de eerste groepjes reeds binnengereden en om 12u25 kon men aan de welverdiende picknick beginnen. Nadien kregen de kinderen tot 13u30 nog de gelegenheid om wat te ravotten op het klein voetbalveldje waar enkele ballen en frisbees werden voorzien. Het was dus weer eens een fijne clubactiviteit en de afwezigen hadden nogmaals ongelijk  :-(

Proficiat voor al onze fietsers en een dikke merci voor al de begeleiders !

Op naar editie 2016 ! De foto's staan op ons fotoalbum.

 

Het jeugdbestuur

 

Looptraining van de ZLTC jeugd  7/6/2015

Vandaag hebben de jeugdleden een looptraining afgewerkt onder de kundige leiding van onze 4 looptrainers  :-)

Foto's staan in ons fotoalbum !

 

Het jeugdbestuur

 

ZLTC jeugdstage  22 -  23  en 24  mei 2015

Dit jaar een

Website ontwikkeld door Wielernet