Challenge Mallorca: de laatste triathlon van het seizoen!

Om het seizoen af te sluiten wou Peter eens iets speciaals doen en trok naar Mallorca. Lees verder over zijn trip in 4 superlatieven!

Challenge Mallorca… de verste

Het is altijd een beetje reizen, een triathlon meedoen. Zo gingen we al naar Luxemburg en Kraichgau in Duitsland, toch een paar uurtjes rijden. De dichtsbijzijnde Ironman in Maastricht is net officieel ter ziele gegaan, maar de volledige afstand is toch (nog?) niet aan mij besteed. Met de verhuis van al dat materiaal proberen we toch niet te ver te gaan voor onze wedstrijden.

Maar tijdens een avondje op kantoor, groeide bij Level27 het plan om eens iets echt speciaals te doen. Onze sales manager Dieter kwam deze zomer met het lumineuze idee om eens naar Mallorca te gaan. Zijn maat Jan is daar immers de drijvende kracht achter Cycling Friendly, een organisatie die zich bezighoudt met het promoten van fietsen in deze zuiderse locatie.

Het schijnt dat Mallorca een soort fietsparadijs is. Nochtans dacht ik dat Limburg het fietsparadijs was? Omdat Dieter op zoek was naar een nieuwe sportieve uitdaging en omdat er toevallig nog een triathlon te doen is in Mallorca en omdat er misschien wat teveel gintonics geconsumeerd waren, heb ik de Challenge gelanceerd om aan de halve van Mallorca mee te doen.

Uiteindelijk bleek er ééntje gek genoeg om zonder enige triathlonervaring de uitdaging aan te gaan en tot mijn verbazing werden al snel 2 trio’s gevormd. Nochtans is het zwemmen in de zee niet zo evident, het fietsparcours verre van plat en de looprondes ook erg zwaar. Dus voor iedereen een serieuze stap buiten de comfortzone!

Challenge Mallorca… de meest unieke ervaring

Race in paradise zegt de organisatie… en het is niet gelogen! Zwemmen in een azuurblauwe zee is toch wel een andere ervaring dan in een vies kanaal :). Je kan gewoon de bodem zien tijdens de hele zwemtrip! Dat zwemmen in de zee was toch wel speciaal voor mij, met die golven en deining. Over de overdosis zout tot achter in je keel zullen we maar zwijgen.

Twee rondjes fietsen dan – bij het verlaten van de stad zit je onmiddellijk op een klein wegje richting heuvels. Met 500 hoogtemeters per ronde weet je dat het echt niet plat is, maar het is ook weer geen Mont Ventoux die je moet overwinnen. De stijgingspercentages blijven goed te doen. Misschien dat de fancy Specialized-Venge-super-de-luxe-overdreven-fiets-met-schijfremmen-en-carbon-wielen die we gehuurd hadden er ook wat mee te maken heeft. De talrijke tijdritfietsen op dit parcours zijn er wel aan voor de moeite – zo’n Specialized-monster is gewoon veel strakker in de afdaling.

Het lopen is ook niet mis. Einde oktober en je loopt langs het strand in een stralend zonnetje van 26-27 graden! Het is wel geen massa-evenement, zoals die andere in Mallorca (de Ironman, in het voorjaar), wat de grootste 70.3 van de wereld schijnt te zijn. Maar wat mij betreft is er voldoende sfeer, de organisatie doet zeker haar best om niet onder te doen voor Ironman!

Challenge Mallorca…. de langzaamste

Tja, op het sportieve vlak viel er niet veel naar huis te schrijven. Voor mijn doen viel het zwemmen best nog mee – 38 minuten is de verwachte 2 minuten per 100m. Ook bij het fietsen heb ik nog eens kunnen bewijzen dat ik geen pannenkoek ben – 30.7 gemiddeld met die hoogtemeters is niet zo slecht. Tijdens het lopen heb ik kunnen bewijzen dat ik wel een pannenkoek ben: volledig ingezakt tijdens het lopen om uiteindelijk een eindtijd van 5:58 uur neer te zetten.

Ter mijn verdediging kan ik opmerken dat het seizoen allang bezig was en het hoogtepunt van de halve van Knokke al een tijdje gepasseerd is. Wat een excuus he 🙂 Ik weet alleszins wat er te doen staat tegen volgend jaar!

Challenge Mallorca… de mooiste

Als ik de rangschikking opmaak van mijn toch nog korte triathlonloopbaan, is het een close call tussen Kraichgau en deze. Kraichgau was ook superhelder water, een prachtig fietsparcours en bijzonder veel deelnemers en ambiance naast het parcours. Dus Kraichgau zou ik zeker nog opnieuw willen doen. Maar de absoluut mooiste, qua omgeving, ja, dat zal toch de Challenge Mallorca zijn.

Benieuwd hoe de rest van mijn team het deed? Zie https://level27.be/blog/grenzen-verleggen-mallorca!

Volgend jaar opnieuw!

 

 

 

 

Terug naar overzicht
X
X