De redactie was met vakantie … Chris natuurlijk niet …

Het is weer eventjes geleden dat we nog een verslag van Chris op de site gepubliceerd hebben. Dit was geheel te wijten aan de vakantieplannen van de redactie. Chris die blijft natuurlijk de wedstrijden aan elkaar rijgen …

“Duatlon Halle donderdag 15/08

Wegens het slechte asfalt en het constant op en af en gekeer denk ik elk jaar opnieuw niet te deel nemen aan de duatlon in Halle. Niet omdat het geen goede organisatie is, zeker wel, maar het fietsparcours is echt niet mijn ding.

Alleszins, wegens gebrek aan kwartduatlons of iets wat in de buurt komt, deed ik dus toch mee in Halle. 1u35 had ik nodig en werd 27e. Dat had 19e of 20e kunnen zijn mocht ik in de laatste van 4 fietsronden geen kramp krijgen in de linkerkuit waardoor ik mijn groepje moest laten rijden. Ik kon nog enkele mannen die me nog net voor de wissel voorbij reden inhalen in run 2, maar verloor dankzij die kramp toch een plaats of 6-7. De beste vorm is er wat af, toch zeker op de fiets en soms ook bij het lopen, maar dat is niet verwonderlijk. Pieken half april al, dan nog eens half mei en nog eens begin juli, dan is de rest van het seizoen wat minder. Naar een vierde piek toewerken is erg moeilijk, zo ondervind ik toch, temeer omdat er niet echt een doel is in de tweede grote seizoenshelft.

De cijfertjes nog: 7km op 24’18” (17,3/u en slechts een 23e tijd – winnaar in Halle en EK en WK medaillist Angelo Vandecasteele die ook nog eens zilver haalde op BK 10km op de weg deed dat in 20’57 of 20/u); de 32km fietsen betekende een 39e deeltijd (57′ rond, maar dat is in Halle met constant klimmetjes en draaien) en de laatste run had ik nog een 17e tijd met 12’26” of 16,9/u (maar alles zat erg dicht op mekaar in tijden daar; 15 sec sneller zou al een 9e tijd geweest zijn – Angelo deed het opnieuw aan 20,1/u). Geen geweldig resultaat, maar zeker ook niet slecht op 190 solo-deelnemers.

 Haachtse loop zondag 18/08 

Regen en nog eens regen en klussen zat er vandaag ook niet in met de kindjes, dus zag ik wat op tegen mijn training. Vanmorgen keek ik snel of er niets in de buurt was en dat bleek in Haacht zo te zijn. 15km waarvan 70% onverhard en een relatief mooi parcours. De training werd dus daar afgelegd en werd tezamen met de 10km gelopen (2 rondjes ipv 3). Na 4 km volgde ik met een compagnon de route op de 2 leiders die wat afstand hadden genomen, waarvan 1 de 10km bleek te lopen. In de laatste ronde moest ik mijn tempo een beetje laten zakken na een lichte versnelling die ik aanvankelijk kon volgen maar de verzuring kwam toch wat opzetten. Desalniettemin liep ik comfortabel naar een 3e plaats in 54’46 (16,5/u) wat gezien het soms ietwat vettige parcours en de wind zeker niet slecht was met de wedstrijden in de benen van de voorbije week. Een pakket Tongerlo kreeg ik erbij – voor de niet-drinker die ik ben niet zo zinvol, maar een prijsje is altijd leuk – en mijn deelname steunde het goede doel. Toch stevig getraind dan vandaag.

 

Terug naar overzicht
X
X