Eindhappening 7/10/18

Dit jaar konden we voor de jeugd-eindhappening genieten van een mooie locatie.

De nieuwe hal P van de jeugddienst Tongeren op Plinius was de locatie voor een namiddag, vol spel, plezier en natuurlijk ook uitreiking van de verdienstelijke jeugdleden over het voorbij seizoen 2018.

Dit jaar werd het iets makkelijker gemaakt voor het jeugdbestuur om een locatie en activiteit te vinden voor de eindhappening, enkele volwassenen hadden immers actie ondernomen om een heuse familie-dag voor ZLTC leden en jeugdleden te organiseren samen met hun familie.

Onder de ronkende titel “Sunday-Funday” konden onze jeugdleden, samen met hun ouders en/of familie genieten van een namiddag vol activiteit, spel, wandeling op beukenberg, oplossen van opdrachten en nog zoveel meer. Onder het motto: je krijgt wat je verdient, was het weer ons zeer gunstig en werd er een onvergetelijke eerste editie afgewerkt van deze Sunday-Funday. Hierover meer in een ander verslag.

Na een zeer lekkere broodjes maaltijd en enkele drankjes konden we om 18 uur starten met de eindhappening. Eerst werden de laureaten van het vorige jaar nog even naar voor geroepen en kregen ze een aandenken ter vervanging van de wisselbeker die ze een gans jaar hadden mogen bijhouden. Daarna werden de jeugdleden gehuldigd die het meest aanwezig waren op training, het meest deelnamen aan ZLTC-activiteiten en ook nog eens regelmatig wedstrijden betwisten in 2018. Dit puntensysteem wordt zeer correct bijgehouden door een App waarop de trainers en jeugdbestuursleden de aanwezigheden kunnen bijhouden.

Op deze manier ontstaat er een klassement per leeftijdscategorie, en ook nieuw dit jaar: tussen competitieve leden en recreatieve leden. Dit laatste omdat het trainingsvolume en dus ook de aanwezigheden op training niet gelijk zijn tussen de 2 groepen. Ook worden de compititieve leden, zoals de naam het zegt, geacht meer wedstrijden te betwisten. De jeugdleden die een podiumplaats behaalden mochten dan ook op het podium plaatsnemen en de winnaar ontving de wisselbeker die hij of zij een gans jaar mag bijhouden. Ook de andere aanwezige jeugdleden werden natuurlijk vernoemd en bedankt met een medaille voor de prestaties op training en wedstrijden van het afgelopen jaar.

Na een zeer geslaagde namiddag werden alle aanwezige jeugdleden nog door het jeugdbestuur bedankt met een drankje en keerden ze allen, meer dan tevreden, terug naar huis en ik denk dat de meesten al stiekem uitkijken naar de editie van volgend jaar.

 

Terug naar overzicht
X
X