Clubinfo

                                                                                                               

PAGINA INHOUD:

 • ZLTC GESCHEDENIS/IJZEREN TABEL
 • BESTUURSLEDEN
 • REKENINGNUMMERS
 • STATUTEN

 

ZLTC GESCHIEDENIS / IJZEREN TABEL

De Zuid Limburgse Triatlon Club, beter gekend als ZLTC, kan ondertussen terugblikken op een lange en mooie geschiedenis.

De triatlonsport die pas in 1978 in Hawaï ontstond, kende al snel navolging in België. In 1982 werd het Belgisch triatloncircuit opgericht. Heel dicht bij huis, in Bilzen, werd er al in 1984 een ‘kwart triatlon’ georganiseerd. Rond het jaar 1990 startte het Limburgs ‘Recreathlon-circuit’. Een regelmatigheidscriterium van korte triatlonwedstrijden (sprint triatlons). Tijdens deze wedstrijdjes leren een aantal atleten uit onze regio (Tongeren-Bilzen-Kortessem) mekaar kennen. Ze steken de koppen bij mekaar en richten in december 1992 de ‘Zuid Limburgse Triatlon Club’ (ZLTC) op.

                                     

In 1993, het eerste sportieve jaar van de club, telt ZLTC al 30 leden! Bij de viering van het 25 jarig bestaan(eind 2017) is dit ledenaantal nagenoeg vervijfvoudigd en staat de teller op 140.
Dit is mede te danken aan de gestructureerde jeugdwerking die de voorbije jaren is uitgebouwd. De voorbije 25 jaar mochten we 400 individuele leden verwelkomen in onze club. Voor sommigen was de doortocht kort en krachtig, anderen werden vaste waarden bij ZLTC.

Sportief werd er uiteraard niet stilgezeten bij ZLTC. In de loop der jaren werden er door de leden honderden wedstrijden betwist. Van heel korte tot de langste triatlons en duatlons. Maar ook in wedstrijden waar één van de drie sporten afzonderlijk aan bod komen vind je regelmatig ZLTC’ers terug.
Het meest tot de verbeelding spreekt uiteraard de volledige triatlon. Als club tellen we in de eerste 25 jaar 79 ZLTC-aankomsten in een volledige afstand gepresteerd door 34 verschillende leden.
Tot en met 2017 wisten 9 clubgenoten onder de magische 10-uur grens te duiken (sommigen meer dan eens).
De club wacht in spanning af wie het selecte groepje ‘met 10 onder 10’ zal vervolledigen.
Clubrecord op de volledige bedraagt 09:24:46 (2011).
Verder is het ook nog wachten op de eerste clubgenoot aan de start in de ‘moeder van alle triatlons’: Hawaï. Eén ZLTC’er wist zich ooit te kwalificeren maar moest afhaken wegens blessure.

Het is duidelijk dat de Zuid Limburgse Triatlon Club de voorbije 28 jaar een stevig fundament heeft gelegd voor minstens een tweede termijn van 25 jaar!

 • De IJzeren Tabel
 • Onlosmakelijk verbonden met de geschiedenis van ZLTC is de ‘IJzeren Tabel’.
  De ”IJzeren tabel” is dan ook een gekend begrip binnen onze club! Sinds het ontstaan van de club is er namelijk nauwkeurig een inventaris bijgehouden van alle clubgenoten die de finish haalden in DE uitdaging voor de triatleet: De Volledige Triatlon!
 • Bij de viering van het 25 jarig jubileum(2017) telden we 79 aankomsten van ZLTC’ers in een volledige triatlon. Dit werd gepresteerd door 35 verschillende leden. Het wordt dus aftellen naar de 100° clubgenoot die de eindmeet van de ultieme triatlonuitdaging haalt. Met een Ironman in onze achtertuin (Maastricht) halen we deze magische grens misschien sneller dan verwacht!
 • De ‘IJzeren Tabel, met enige toelichting,  vind je terug op een afzonderlijke pagina via volgende link:
  IJzeren Tabel ZLTC 

 

BESTUURSLEDEN

Algemeen bestuur

 Naam Functie E-mail
 Stéphanie  Leemans Voorzitter stephanie.leemans@zltc.be
 Maarten Briers Secretaris  maarten.briers@zltc.be
 Denis Guillaume Penningmeester  denis.guillaume@zltc.be
 Tim Jorissen Bestuurslid  tim.jorissen@zltc.be
 Valerie Bruninx Bestuurslid  bruninxvalerie@gmail.com

Jeugdbestuur

 Naam Functie E-mail
Danny Millet Voorzitter danny.millet@zltc.be
Penningmeester
Steven Driesen Secretaris steven.driesen@zltc.be
Philip Rouvrois Jeugdcoördinator lop/ fiets + Api phm2@telenet.be
Stephanie Leemans Bestuurslid stephanie.leemans@zltc.be
Froidmont Nele Bestuurslid nelefroidmont@hotmail.com 
Vos Peter bestuurslid vospeter@gmail.com

 

REKENINGNUMMERS

ZLTC Volwassenen IBAN BE59 973362109926
ZLTC Jeugd IBAN BE08 973362108613
BIC ARSPBE22

 

STATUTEN

De Zuid Limburgse Triatlonclub is een VZW. Een vereiste is dat onze club geldige statuten neerlegt en deze ten gepaste tijd ook actualiseert. In de loop van 2012 zijn deze statuten de laatste keer aangepast.

Klik hier voor de meest recente versie van de statuten.

 

X
X