Michael rijdt als allereerste de ZLTC Epic (437km) volledig uit.

Mijn ZLTC EPIC – No human is Limited  Eliud Kipchoge”

Zoals jullie weten heeft onze geweldige organisatie voor de nodige uitdagingen gezorgd om de Covid-19 periode te overbruggen bij het gebrek aan wedstrijden of andere doelen .

Toen ik te horen kreeg dat het een rit van 435 km was dacht ik dat is pas een uitdaging . Dat het niet in 1 keer moest maakte me niet uit ik wou het toch proberen. Veel tijd om voor te bereiden had ik niet, voor mij kwam 2 mei uit als de ideale dag . 1 mei vrijaf en 3 mei zondag om te rusten .

Wat het weer ging doen maakte me niet uit, ik zat vol energie en kon niet wachten om eraan te beginnen.

Ik heb de GPX een beetje aangepast op de 24 punten waar de selfie’s moesten genomen worden zodat ik er niet aan voorbij zou rijden (de GPS en ik zijn niet altijd goede vrienden). Ik had opgezocht dat de GPS een batterijduur had van 20 uren dus dat was meteen mijn doel.

Na beslist te hebben de uitdaging aan te gaan heb ik 1 week tijd gehad om me erop voor te bereiden. Ik heb 2 duur trainingen gedaan met lage hartslag en een hoge cadans .

Vrijdagavond hebben Tim en ik even gebeld en hij vroeg of hij mijn uitdaging in onze WhatsApp mocht posten om wat support op te roepen.

Ik sta eigenlijk niet zo graag in de belangstelling ( ondanks mijn gekke uitdagingen soms ) maar ik was wel blij om zo gesteund te worden door mijn top clubgenoten (#vrienden).

Vol zenuwen probeerde ik te gaan slapen maar voor 21u raakte ik niet in bed. Om 1u am ging de wekker af en bom vol energie zat ik . Nog een grote kom granola met havermelk en vers fruit en een glaasje rode bietensap en ik was klaar om eraan te beginnen . Met vele bars, rozijnen, noten  bananen, water, pannenkoeken en boterhammen kon ik er wel tegen maar de rugzak was toch niet zo licht meer .

Ik maakte om 2u nog een filmpje van mijn vertrek en stuurde het naar Tim ( mijn race coördinator ). Tim heeft gedurende de hele rit voor contact gezorgd met het thuisfront waarvoor een dikke merci.

Zo begint dus mijn ontdekkingsreis van 436 km . De vroege uurtjes ben ik gewent maar niet om dan al te navigeren. Ik moest de Gpx route goed blijven volgen want ik had een papiertje bij waarop alle locaties  stonden met de Km stand wanneer ik er zou aankomen .

De eerste uurtjes gingen het snelste om in de donker fietsen viel mee enkel de stuken bergaf waren goed opletten zeker in het donker zoals de slingerberg en de hallembaye .

Nu kwamen de klimmetjes en het mooie landschap met de opkomende zon. En ik had alle tijd, moest nergens naartoe niet op tijd terug zijn voor eten of om te werken gewoon relax en ride on, zalig.

Ik had nooit meer dan 1400 hoogtemeters gemaakt op 1 rit en nu stonden er ineens 3500 op het programma en de meeste zaten in de eerste 220km ongeveer , lekker pittig dus.

Rond 8 u ging ik voor de eerste keer contact opnemen en de gemaakte selfies al doorsturen . Al mijn toestellen stonden op spaarstand en mij gsm op vliegtuigmodus om batterij te besparen. Ik kreeg dus telkens dat ik mijn selfie doorstuurde massa berichten binnen en dat deed deugd .

Ik kon niet alles lezen want ik verloor teveel tijd op iedere locatie, gezien het slechte weer ( lees, regen , hagel, tegenwind) moest ik alles goed wegsteken en ook terug uithalen. Als je 24 keer dat moet doen ben je snel 3 a 4 uren kwijt met foto’s maken en iedereen op de hoogte brengen .

Na de beklimming van la redoute volgde het ergste stuk ,een rit rond de 70 km met regen, hagel en veel tegenwind. Ik was zeer blij toen in het mooie La Jouissance  aankwam en zeer goed ontvangen werd door Chris en Tine en kids ( op veilige afstand) .

De 2 heerlijke vegan wraps die me daar stonden op te wachten hebben me zeer goed geholpen en ik was terug klaar om de baan op te gaan samen met Chris die me zo’n 40km zou vergezellen.

De rest van de rit verliep vrij goed tot ik op ongeveer 140 km voor de aankomst GPS problemen begon te krijgen . De route kon ik niet meer actief opzetten waardoor ik ze enkel op de achtergrond kon zetten en zelf moest kijken wanneer ik moest afslaan .

Veel tijd verloren omdat ik het scherm niet de hele tijd kon oplaten staan om batterij te sparen, dus paar keer bocht gemist.

Mijn ouders hebben me ook gedurende de rit gesteund en mijn papa heeft zelfs de laatste 115 km mee gereden ( toen was het maar 4°c en donker trouwens).

We hebben in hasselt nog een laatste super bevoorrading gehad  van Steffie en Jimmy. Zalig dat Jimmy aan appelsienen gedacht had ( net zoals op de bevoorrading van de trails ). Met die extra vitaminen zetten we koers naar de laatste locatie , de brouwerij van Alken en dan naar huis.

Via de Whatsapp groep had ik vernomen dat er zelfs op dit late uur ( iets na 2u ’s nachts ) nog zotten me op aan het wachten waren .

Gewoonweg top om  zo thuis te komen, er stond zelfs champagne klaar om mijn aankomst te vieren .

Kleine samenvatting van de rit:

436km -18:43u gereden en 24:13u onderweg geweest

Gemiddeld 23.3km/u en 3.429 hoogtemeters

Merci aan iedereen voor de aanmoedigingen die hebben me zeker en vast geholpen en de bevoorrading en ook aan mijn pa om het tempo niet te laten zakken in de laatste kilometers.

Maarten, merci voor de route , Tim, merci om mijn race coördinator te zijn.

Jullie zijn allemaal Toppers

Go ZLTC op naar de volgende uitdagingen, met de juiste mensen rond je kun je de wereld aan !!

De foto’s worden asap toegevoegd …

 

 

 

Terug naar overzicht
X
X