Rudi gaat tekeer tijdens de Ironman 70.3 in Luxemburg.

Zoals eerder vermeld, stonden afgelopen weekend meerdere ZLTC’ers aan de start van een wedstrijd. Zoals nieuwbakken lid Rudi. Hij trok naar Remich voor de Ironman 70.3 Luxembourg. Hij stuurde ons volgend verslag:

Op 16/06/2019 stond ik aan de start van de 70.3 Luxemburg. Dit beschouwde ik als mijn eerste hoofddoel van het jaar. Mijn doel was onder de 4u45 te zitten. Ik zou een uitzonderlijk goede dag moeten hebben voor hieronder te geraken, zeker gezien mijn beperkte zwemcapaciteiten.

Onder een stralende zon liepen we via een ‘roling start’ de Moesel in om aan het zwemonderdeel te beginnen. Ik had mij in de groep van de 40 min geplaatst. Zoals gewoonlijk zwom ik snel alleen. Wanneer er iemand voorbij gezwommen kwam, probeerde ik aan te klampen, maar tevergeefs. Na 38:27 (02:01 min/km) kwam ik eindelijk uit het water. Dit was goed voor de 1173e zwemtijd. Eigenlijk niet goed! Hop de wisselzone in en dan pas begon mijn wedstrijd echt. Eventjes had ik problemen met mijn horloge maar dit was snel beholpen waarop ik mijn inhaalrace kon beginnen.

Het was de bedoeling voor een NP te trappen van +/- 275 watt. De eerste km’s gingen echt hard, mede natuurlijk met de wind in de rug. Op een golvend parcours kon ik vele plaatsen goed maken. Ik legde mijn fietsonderdeel af in 02:25:00 (37km/uur) wat goed was voor de 96e fietstijd. 

Na een relatieve snelle wissel (naar mijn normen) kon ik het lopen aanvatten. We hadden afgesproken dat het ideale tempo 04:17 min/km zou zijn voor aan te hadden. Hierdoor zou ik onder de 01u30 kunnen geraken.

Het loopparcours was 3 maal een ronde van 7 km wat mentaal wel in het voordeel speelde. Ik zocht snel naar het juiste tempo. Ik voelde me goed en legde de eerste ronde probleemloos aan 4:15 min/km af. De tweede ronde had ik me voorgenomen hetzelfde tempo aan te houden en dan  kijken wat er nog in de tank zou zitten. Zonder af te zwakken kon ik de tweede ronde ook dit tempo aanhouden. Bij elke ‘aid station’ wandelde ik even voor voldoende te drinken. De laatste ronde bleek nog genoeg in de tank te zitten. Ik kon nog een tandje bijsteken en de laatste km’s er nog een lap op geven. Uiteindelijk liep ik op mijn halve marathon 1:27:34 (04:10 min/km) wat goed was voor de 110e looptijd.

Tot mijn grote verbazing zat ik ruim onder mijn vooropgestelde 04u45. Ik tikte af op 04:36:54. Dit bleek goed te zijn voor de 133e plaats overall (zonder relays meegerekend). Voor mij een persoonlijk record waar ik wel content mee mag zijn.

Op naar de volgende wedstrijden!

 

Terug naar overzicht
X
X