Terhills Trail 2018

Op 8 december stonden Kristof, Gertjan en Davy aan de start van de Terhills Trail.

Kristof stuurde het volgend verslagje mee …

“Op 8 december was het tijd voor de jaarlijkse afspraak met de Terhills Trail in Maasmechelen (Connecterra). De dagen ervoor had het stevig geregend, dus dat beloofde. In combinatie met de strakke wind en de hoogtemeters die tijdens de 30km worden overbrugd, werd het een pittige tocht. Het parcours was ook deels gewijzigd vanwege werkzaamheden in het gebied: dit jaar werd er een lus van circa 10km gemaakt door de Mechelse Heide. Voor mij onbekend gebied, dus we zien wel wat het geeft. Tijden vergelijken met vorig jaar zou moeilijk zijn, aangezien er in totaal een kilometer extra was toegevoegd. Was ook ondergeschikt, want de bedoeling was om er een stevige duurtraining van te maken.

’s Ochtends samen met Gertjan vertrokken en we hadden nog voor de grote drukte onze startnummers afgehaald. Vlak voor de start ook Davy Metten tegengekomen, dus ZLTC was vertegenwoordigd. De eerste 3 km zijn vlak, ideaal om warm te lopen. Daarna volgden de hellingen elkaar snel op, maar dat was uiteraard geen verrassing. Na de lus over de Mechelse Heide (mooi gebied met best wat hoogteverschillen) kwamen we na zowat 17 km terug op het bekende parcours van de vorige jaren. Ook de deelnemers van de 20 km en de 10 km kwamen erbij en onderweg ben ik nog een paar oude bekenden tegengekomen. Veel tijd (en adem) om bij te praten was er niet, want de benen voelden goed en dat wilde ik zo houden tot in de laatste 5 km waarin nog twee terrils op ons wachtten. Uiteraard doen die pijn aan de benen, maar écht stilvallen was er vandaag niet bij. In de laatste afdaling richting aankomst zelfs nog een tand(je) kunnen bijsteken en als 35ste (van 200) over de finish gekomen in een tijd van 2u44. Ongeveer 2 minuten sneller dan vorig jaar en dat ondanks een extra kilometer. Heel tevreden dus, is een mooie training geweest.

Volgende (winter)doel is de Annendaalloop in Posterholt (Nederlands Limburg) op 20 januari 2019. Een kleinschalige wegwedstrijd over 21 km (10,5 km is ook mogelijk) op een biljartvlak parcours. Afhankelijk van hoe het de komende weken gaat, wil ik daar wel eens proberen om een mooie tijd neer te zetten. Als er ZLTC’ers interesse hebben: laat maar weten. Er is nog plaats in de auto!”

 

Terug naar overzicht
X
X