Trail des Fantômes, La Roche-en-Ardennes

Vandaag stond de Trail des Fantômes in La Roche-en-Ardennes op de kalender.

Michael was de aanwezige ZLTC’er en stuurde volgend verslagje binnen:

“Vandaag stond de Trail des Fantômes Hivernal op het programma, een trailwedstrijd van 25km met 1080 hoogtemeters.

Dit was de eerste keer dat ik zo een zware trail deed met zoveel hoogtemeters. De start en finish waren in het centrum van La Roche-en-Ardenne. De omgeving deed me denken aan de mountainbike tochten die ik vroeger met mijn pa deed . Dus ik kon me al iets voorstellen over hoe die hoogtemeters zich gingen voordoen …. …. dacht ik.

Er was een speciaal apart getimed onderdeel bij namelijk het Scott enduro segment maar er stond niet veel meer over op de site. Uiteindelijk kwam ik er aan rond km 5 al en ik dacht tijd om de gas open te trekken nu ik nog gas heb . Het was een downhill segment van 200 meter ongeveer met gemiddelde daling rond de 20% en het meeste was 40 % , alle 845 deelnemers van alle afstanden zijn hier door gekomen en van die allemaal was ik 28ste.

     

 

Er waren bergjes bij van 42.5% daar ben ik bijna naar boven moeten kruipen want ik had het gevoel dat mijn kuiten gingen ontploffen.

2 Uren en 56 min heb ik nodig gehad en even na de eerste bevoorrading ben ik mijn bril kwijt gespeeld . Deze had ik moeten afdoen omdat de glazen de hele tijd aansloegen . Ik heb hem dan maar ik mijn rugzak gestoken en voor ik het wist had hij voor de vrije natuur gekozen en niet bij zijn meester gebleven . Toen werden de technische stukken nog interessanter. Tip voor volgende keer reserve bril mee of lenzen .

Eerste wedstrijd in de club kleuren, dat deed ook deugd. Op naar meer uitdagingen …’

 

Terug naar overzicht
X
X