ZLTC trainingsstage 2019

Zaterdag 13 april werd de “ZLTC trainingsstage 2019” officieel op gang getrokken. Tim had de stagegangers voorzien van een minutieus uitgekiend trainingsschema voor het zwemmen. Zaterdagochtend werden de eerste 2100m vakkundig afgewerkt onder het goedkeurend oog van Maarten, die dienst deed als trainer.
Na het ontbijt werden de fietsen klaargemaakt om de benen, na een autorit van 12u de dag voordien, los te trappen. Een kleine 70km stond op het programma, met als afsluiter de Garde Freinet en de finale sprint naar Port Grimaud. Na een ‘rustige rit’ aan +/- 30km/u was het Gertjan die zowel de Garde Freinet als de slotsprint op zijn conto kon schrijven. Maarten moest beide keren zijn meerdere erkennen in de winnaar van de wintersprint fietsen 2018.
Gertjan en Maarten wisten wel een nieuwe ZLTC besttijd te rijden op de Garde Freinet: 18’10’’.
’s Avonds stond de 2de zwemtraining op het programma. Gertjan koos echter om de benen te testen tijdens een looptraining van 12km. Marc en Kurt reden in de namiddag nog een extra tochtje van 50km.
Rond 18u. arriveerden dan de laatsten der ZLTC’ers. De jeugd was nu ook voltallig en kon aan hun stage beginnen.

hottub

Dag 2 bracht een nieuwe zwemtraining van 2200m en een fietstraining van 101km. De ZLTC’ers werden op sleeptouw genomen over idyllische cols als de Col de Canadel, Col de Babaou en de Col de Taillude. Aangezien de hoogtemeters bij enkele hun sporen hadden achtergelaten, werd er gekozen om rustig naar de aankomst te fietsen, geen sprint dus. Enkel Kurt koos er in Colobrières voor om een extra lusje te rijden over de Garde Freinet, om via de Plan de la Tour terug huiswaarts te keren. Maarten deed als afsluiter van de dag zijn eerste looptraining van 12km.

Let’s go!

Voor dag 3 stond de koninginnenrit van 180km op het programma. Peter en Wouter kozen voor de ‘klimrit’ van 90km. Aangezien er hard genoeg gewerkt moest worden op de fiets, stond er in de ochtend geen zwemtraining gepland. Het extra uurtje slaap was welkom.
Onder een stralende zon werd er vertrokken richting Colobrières om de Col de Taillude te beklimmen. De weg vervolgde richting Pierrefeu du Var, La Roquebrussanne, Bras om vervolgens na 112km te dineren in Le Val. Na deze evenwichtige maaltijd ging het richting La Garde Freinet. Het was Marc die een de voet van de laatste klim het vuur aan de lont stak. Gertjan en Maarten sprongen direct op het wiel. Kurt moest passen. Aangezien er geen achtervolgers waren en het eremetaal pas aan de streep uitgedeeld word, kozen Gertjan en Maarten ervoor om in het wiel van Marc te blijven zitten. Maarten die initieel het initiatief overliet aan Gertjan, koos de laatste bocht als vertrekpunt voor zijn laatste spurt. Gertjan probeerde nog om Maarten te remonteren, maar na 165km was de overwinning deze keer wel voor Maarten. Bleef er de eindspurt naar Port Grimaud over. Kurt koos ervoor om het initiatief over te laten aan de anderen. Maarten, content met zijn winst op La Garde Freinet, besloot om te werken voor zijn clubgenoten en nam het voortouw. Kurt probeerde nog via een sluw plan om ook de eindspurt aan Maarten cadeau te doen, maar had hierbij niet gerekend op het koersinzicht van Gertjan. Het gaatje dat Kurt liet vallen wist hij dadelijk dicht te rijden. Maarten probeerde de koers hard te maken en vanop de kop te sprint in te zetten, maar Gertjan kon vlot op zijn ervaring als wielrenner rekenen om op het juiste moment zijn sprong te maken en met een wiellengte voorsprong de eindfinale op zijn naam schrijven.
Direct na het fietsen kozen Gertjan en Maarten ervoor om de recuperatietraining in het zwembad als gepland af te werken.

Nu lachen ze nog … #180km
Genieten van het zonnetje …

Vandaag zijn we dinsdag 16/4 en dag 4 van de stage. Recuperatie is alles wat de klok slaat. In de ochtend werd er reeds gezwommen en zodra de zon terug van de partij is, worden de fietsen terug van stal gehaald voor een rustig ritje van 90km.

 

Terug naar overzicht
X
X